Tone Damli

Det er nesten umulig å ikke ha hørt om den folkekjære og joviale sangfuglen som sang seg inn i det Norskes folk hjerter i 2005. Til tross for at hun allerede har vært i rampelyset i en årrekke, fortsetter hun alltid å overraske og begeistre det Norske folk. Det er kanskje ikke så rart at man lar seg sjarmere, spesielt med tanke på hennes bakgrunn. Hvordan etablerte tenåringsjenta fra Sogn og Fjordene seg til å bli en av de aller største artistene i Norge?

Oppvekst og veien til berømmelse  

Tone Damli Aaberge ble født i Sogndal den 12 april 1988. Her levde hun rolige dager sammen med foreldrene og søsteren sin. I oppveksten ble hun svært interessert i planter, og brukte mye tid på å hjelpe faren i firmaet som anleggsgartner. Samtidig fikk hun en økt interesse for musikk, noe som fortsatte å dyrkes etter hun begynte på Musikk Dans og Drama linjen på videregående. Dette førte til at hun meldte seg på Idol i 2005, og sang seg helt til en andreplass . Selv om hun ikke vant selve konkurransen, vant hun likevel folkets hjerter, og i årene som fulgte hadde hun en imponerende karriere. Hun ga ut to musikkalbum, deltok i Skal vi Danse og sang seg også til en andreplass i Melodi Grand Prix med singelen ‘’Butterflies’’ som lå på topplassering hos VG-listen i 17 uker.

Karriere

I tillegg til å ha sterk tilstedeværelse i det norske musikkbildet, har hun også vært et fast TV-fjes med jevnlig deltakelse i store TV-produksjoner. I de seneste årene har hun blant annet deltatt i Melodifestivalen, vært programleder for Love Island og utfordret seg på skjermen som deltaker i Kompani Lauritzen. I tillegg til dette er hun en kjent samarbeidspartner for Betsson, og er jevnlig å se i reklamer på norske tv-skjermer. I dag gjør hun det også godt på sine egne kanaler og bruker flittig både Instagram og bloggen til å promotere samarbeidsinnlegg.

Privatliv

Tone var i et svært offentlig forhold med den kjente skuespilleren Aksel Hennie frem til 2013. Etter forholdet tok slutt etablerte hun seg fort igjen med sin gamle flamme Markus Foss. I 2022 holder de to fortsatt sammen, og har fått to barn sammen. Paret derimot mye overskrifter etter episoden som i media ble kalt ‘’husmarerittet’’ etter et mislykket renoveringsprosjekt. Etter 6 år kunne de derimot melde om at de endelig var flyttet inn i villaen i 2021.

Hva kan vi forvente å se av Tone Damli i fremtiden?

Coronapandemien har nok vært pregende for mange artister, og for Tone har det ikke vært et unntak. I tillegg til å føde sitt andre barn under Corona pandemien, har deltakelse i Kompani Lauritzen og ferdigstilling av boligen tatt opp mye av tiden hennes i de siste årene. Denne høsten kunne hun derimot røpe at hun er tilbake i studio igjen for å lage ny musikk etter at hun har hatt noen år med pause. Samtidig sier hun at hun ikke utelukker flere tv-deltakelser i årene som kommer. Det er derfor ikke tvil om at vi kommer til å se mer til Tone i de neste årene som kommer.