Den beste valgomaten – Stortingsvalget 2013

Valgkampen 2013 er i gang, og valgflesket og repetisjoner som «helse, skole og samferdsel» skaper støy i nyhetsbildet. Men hva skal du velge? Vi forsket på partiene og fant ut at det står mellom pest og kolera for de fleste. Men bruk stemmeretten, det er det viktigste. Du har vel fått med deg Minstemme2013.no?

Noen valgomat har vi ikke råd til å utvikle, men vi har gjort det enkelt for deg å velge ditt parti! Se også de nye partilogoene som er lansert til valget 2013!

Hvorfor stemme Arbeiderpartiet?

Arbeiderpartiet ble grunnlagt på et nachspiel i Arendal 1887. Målet var å jobbe for at fagbevegelsen skulle få makta , sysselsette Stoltenberg-familien, utvide staten og kreve inn ca 80 % i skatt fra alle innbyggere i landet.

  • Jobber du i offentlig sektor?
  • Går du på trygd?

Da er dette partiet for deg!

ApLoferdig
Ingen legger skjul på at det er tette bånd til LO…

Hvorfor stemme Høyre?

Ble dannet av en gjeng rikinger som mente man burde ha et alternativ til Venstre for leeenge siden. Flotter seg mange verdier, men «bottom lime» er at borgerskapet skal bidra minst mulig til felleskapet (les:  alle fattige snyltere og tiltaksløse vi ikke kjenner). Dette kan skje ved fjerning av formueskatten, privatisering, liberale skatteregler for redere, osv osv osv. Slagordet for 2013 er : Cash is King!

  • Har du formue ( les: penger på konto før lønningsdagen)?
  • Har du sett en hel tenniskamp?

Da er dette partiet for deg!

HoyredoRullferdig
Tørkerull eller dassrull?

 Hvorfor stemme Fremskrittspartiet?

Opprinnelig et protestparti mot alt styre og stell, høye skatter  og avgifter osv. I begynnelsen ville de kutte statsbudsjettet med 33%!! De liberale og anarkistiske tankene er desverre blitt dolket ned på 90-tallet…  men… Er du fortsatt opptatt av  «strengere straffer», «kjøpe øl etter kl. 20» og føler deg urettferdig behandlet + skeptisk til nye landsmenn fra ikke vestlige-land? Da vil FRP tale din sak.

  • Har du IKKE fullført videregående utdanning?

Da er FRP et bra valg for deg?.. ( obs. mottar du ytelser fra staten vurder AP)

frpFUCKferdig
Folk flest forstår aldri sitt eget beste, ikke sant.

Hvorfor stemme SV?

Veldig godt spørsmål, som vil ta en doktoravhandling å svare på. Her har du en gjeng gamle og unge raddiser som mener at Norge må ut av NATO og EØS! Er du en type som er motstander av ting, vil SV jobbe for deg. SV vil være mot eks boring i Lofoten og Vesterålen, men når det blir boring, vil SV sørge for at det blir tatt miljøhensyn. Syntes du forsatt at det er skjev fordeling av rikdom i Norge, så la SV få makt, og virkelig skattelegge de rike svina før dem bruker opp pengene sine.

  • Er du for rettferdighet, fred og miljø og sånn?
  • Jobber du i skoleverket?

Da er SV partiet for deg!

svrussisk
– SV følte at denne nye logoen forteller mer om hva vi står for!

Hvorfor stemme Kristelig Folkeparti?

Norge er kanskje et av verdens mest blasfemiske land, med kirkebranner, spotting og annet fandenskap. Nordmenn drikker mye, homofile/ lesbiske har gode rettigheter, kirkene er tomme på søndager, folk banner jevnlig, kvinner tar ofte abort osv. KRF har mye å jobbe med i Norge hvor de fleste er agnostikere eller i følge FRP snart muslimer! Staten og Kirken skilte lag i Norge i 2012, og kirka kunne velge egne biskoper. Så er tiden inne for å legge ned hele KRF? Vel det handler om verdier som er vanskelig å plassere i en politisk fløy. Dog fordommer er det mange av i alle pariter. Vil du ha en litt mindre borgerlig regjering kan KRF være et mykere valg for deg.

  • Bor du i Agder fylkene eller Sogn og Fjordane?
  • Har du aldri smakt alkohol?

La KRF få din stemme dette valget også!

 

krfølsmall
Skål.

 

Hva med Senterpartiet, Venstre og Rødt?

Det kommer mer gravende journalistikk om disse partiene også. Følg med på Kjendislekkasjen!