Hvem er Janne Formoe

Janne Formoe er en norsk skuespiller som har vært et kjent ansikt på norsk tv i mange år. Hun er en godt likt norsk kjendis, og det virker som hun gjør det godt uansett hva hun velger å gjøre. En ting er sikkert, og det er at det er ikke siste gangen du kommer til å høre om Formoe, for hun har ingen planer om å roe ned.

I denne artikkelen skal vi ta en nærmere kikk på hennes liv både foran og bak kameraet.

Janne Formoes barndom og ungdom

Janne Formoe vokste opp i Kristiansand, hvor hun ble født 13. Juli 1975. Formoes barndom og ungdom ble preget av mye aktivitet og kreativitet. Hun hadde alltid mange ideer, og elsket å være sosial. Formoe var en positiv person som alltid så mulighetene i livet. Dette ga henne selvtillit og motivation til å lykkes med det hun setter seg fore. Allerede 15 år gammel debuterte hun på scenen i barneshowet Kaptein Sabeltann og skatten i Kjuttaviga i Kristiansand Dyrepark. Faktisk var Janne fast skuespiller i 14 sommere på rad. Janne er datteren av Terje Formoe som er særlig kjent for hans roller i Kaptein Sabeltann.

Janne Formoes karriere

Mellom 1997 og 2000 utdannet Janne seg ved Statens teaterhøgskole, men før det var hun faktisk programleder i serien Pop TV mellom 1995 og 1996. Etter hun var ferdig med teaterskolen ble hun veldig interessert i Teater Ibsen og Trøndelag Teater. Noen år senere kom hun endelig til Nationaltheatret. Etter dette har hun aldri sett seg tilbake, og har vært med i en rekke filmer, serier og programmer som du kan lese om nedenunder. Hun har også vært stemmeskuespiller i en rekke populære internasjonale filmer. I 2008 var hun med i det populære programmet Skal vi Danse.

Janne Formoes privatliv

Janne har hatt et av og på forhold med musikkermanager Jan Fredrik Karlsen, spesielt kjent fra å være dommer på Idol, og paret har en datter sammen. Janne har på mange måter blitt den hun er i dag grunnet sin far Terje Falk Formoe som også var sterkt involvert i teater og kunst. Derfor er det ikke helt utenkelig at det har vært med på å gjøre henne til den hun er i dag. Janne selv beskriver seg selv som en blanding av en åpen bok og ikke. Og grunnet et langt liv i rampelyset har Formoe sett seg nødt til å lære å skille mellom den offentlige og private rollen. Noe hun selv syntes er vanskelig, men hun ville ikke ha hatt det på noen annen måte.

Janne Formoes filmografi

Stemmeskuespiller

2006–2009: Erstatterne (animasjonsserie) – Mildred «Agent K» Darling

2004: Stor ståhai (animasjonsfilm) – Angie

2004: Pusur (animasjonsfilm) – Liss

2006: Pusur 2 (animasjonsfilm) – Liss

TV

2012: Hotel Cæsar (TV-serie) – Mona Lizzie Olsen

2014–: Neste sommer sesong 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 og 9 (TV-serie) – Eva

Film

2003: Buddy

2004: Svarte penger, hvite løgner

2013: Karsten og Petra

2014: Kaptein Sabeltann og Skatten i Lama Rama

2020: Fjols til fjells