Hvem er Ida Fladen?

For mange er Ida et kjent ansikt både på TV, Radio og i sosiale medier, men hvem er hun egentlig? Det skal vi gå igjennom i denne artikkelen.

Fladens barndom og ungdom

Ida Fladen ble født den 16 januar 1986, og er derfor i skrivende stund 36 år gammel. Hun ble født i Rælingen i Akershus, og gikk radiolinjen ved Danvik Folkehøgskole i Drammen. Etter dette begynte hun å jobbe i radiostasjonen NRJ sammen med Petter Pilgaard, mest kjent fra Paradise Hotel, men også en lang karriere foran tv-skjermen i etterkant hvor han etter å ha møtt den tidligere modellen Vendela på Farmen, giftet seg med henne.

Foran TV

Ida Fladen har vært programleder i Miksteip på NRK P3 og livsstilsprogrammet prosjekt perfekt på NRK. Etter denne slutten Ida i NRK og gikk over til TV2 hvor hun var programleder for Sommertid og Idol Junior. I 2018 medelte hun at hun sluttet i TV 2, ettersom hun gikk over til en sentral rolle i nett-TV-programmet Spårtsklubben på VGTV. Ida kom også på andre plass i Kongen Befaler, en TV-konkurranse hvor det er om å finne de mest kreative løsninger til relativt enkle eller morsomme oppgaver.

Podkast

I 2018 startet ida sin egen podkast kalt Ida-med hjertet i hånden, hvor hun inviterer kjente personer til å snakke om kjærlighetslivet. Podkasten er fortsatt aktiv i skrivende stund og veldig populær.

Spårtsklubben

I 2018 begynte Ida i det kjente Nett-tv programmet «Spårtsklubben»  sammen med tidligere fotballspiller Mads Hansen, Ishockeyspilleren Erik Follestad og Tv-verten Jon Martin Henriksen. I programmet ser de på morsomme klipp, gjør utfordringer, og snakker om hendelser i deres private liv samt nyheter ute i verden. Her er Ida spesielt likt for hennes egenskap til å holde kontrollen, være komisk, og sette guttene på plass etter behov.

Fladens privatliv

Ida har ikke lagt skjul på at det er ikke alltid er like enkelt å være offentlig person, spesielt hvis man er kvinne. Ida Fladen har opplevd dette på egen kropp, og har blitt utsatt for både hate speech og sjikane på nettet. I et blogginnlegg skriver hun om hvordan dette påvirker hennes privatliv. Ida har også vært åpen om depresjon, hvor hun ble overveldet av den positive responsen i etterkant. Ida hadde et forhold i 2 år med bassisten Anders Opdahl, men forholdet er nå over, og var faktisk en av inspirasjonene til å starte podkasten. Etter dette har Ida hatt noen av og på forhold, men er tilsynelatende ikke i noen forhold i skrivende stund.

Ida Fladen i media

Ida Fladen har vært en sentral figur i den norske mediabildet de siste årene. Hun er kjent for morsomme episoder hvor hun blant annet gikk i en glass dør, men i senere tid vært åpen om sykdommen hvor hun åpner opp om å ha vært kronisk syk med krystallsyke i 14 år. Ida fikk også påvist kreft for ikke så lenge siden, hvor hun deler sin kamp med sine tilhengere på Instagram og i Spårtsklubben.

Konklusjon

Ida er for mange kjent som en sprudlende jente, med masse humor og engasjement. Selv om det er ting som sykdom og problemer i privatlivet, stopper det henne ikke i å spre glede uansett hva hun gjør. Vi krysser fingrene for Ida i hennes kamp mot sykdommene og håper at vi blir å se henne i rampelyset mange år framover.