Den fabelaktige Henriette Steenstrup sitt liv og karriere

Henriette Steenstrup er en av Norges største skuespillere og har vært en del av scenen siden de siste 25 år. På disse årene har hun vært innom flere forskjellige TV-serier og filmer. Hun er også delaktig på sosiale medier som Instagram.

Hvem er Henriette Steenstrup?

Henriette Steenstrup ble tidlig en del av mediesirkuset. Allerede som barn var hun med i både «Kroppen» og Skomakergata». Hun er født 29. september 1974. Hennes mor var ansatt i NRK samtidig som hennes far var lærer. Hun har også en fire år eldre storesøster ved navn Kathinka og i oppveksten kom de ikke alltid overens. Mange år senere nå som de begge er godt voksne har de fått ett mye bedre forhold. På hennes Instagram profilerer hun med både venner, familie, og andre skuespillere.

Henriette Steenstrup barndom og familie

Henriette Steenstrup to barn, Ebba og Billy Stenstrup, hvilket hun har sammen med eksmannen Fridtjov Såheim (de var gift med i 10 år mellom 2006-2016), også har hun tre «bonusbarn» sammen med sin nåværende ektefelle Rune Aasmann (gift siden 2019). Tilfeldigvis ble hun kjent med sin nåværende ektemann gjennom sin storesøster Kathinka.

Karrieren til Henriette Steenstrup

Av yrke kan Henriette Steenstrup si å være komiker og skuespiller. Helt siden 1997 har hun vært aktiv skuespiller innenfor film. Det har vært stor variasjon av hvilke filmer hun har spilt i, alt fra barnefilm, familiefilmer og julefilmer, har Henriette Steenstrup blitt en stor del av det øverste utvalget av skuespillere i Norge.

Hun har også spilt i flere TV-serier hvor hun har vært en av hovedkarakterene gjennom årene. Blant annet har hun spilt TV-suksessene Lilyhammer, Ragnarok, Edda, og til slutt Pørni, hvor hun er både skaper og innehar hovedrollen i TVpropgrammet. I tillegg til dette har hun en fluss av TV-opptredener i diverse programmer hvor muligens Kongen befaler er den mest aktuelle.

Henriette Steenstrup priser

Henriette Steenstrup kan beskrives for å være en skikkelig premiesamler. Hele 23 ganger har hun blitt nominert til premier for blant annet omiprisen, Gullruten, Amandaprisen, og Humorprisen. Blant disse har vunnet priser hele 5 ganger. Hennes nyeste serie «Pørni», hvor hun er både skuespiller og skaper, har vært nominert 5 ganger til en pris, hvilket ikke inkludere andre nomineringer til andre skuespillere innenfor serien. Senest vant hun gullturen i 2022, men også verdt å nevne er prisen for «Beste Skuespiller» hun mottok på Gøteborg filmfestival.

Dette er en av mange grunner til at Henriette Steenstrup er kjent som en av Norges største kvinnelige, men ikke minst største artist uavhengig av kjønn. Hun har derimot aldri fått prøvd å deltatt/jobbet som utenlandsk skuespiller. På sosiale medier er hun veldig stor innenfor Instagram hvor hun har over 100k følgere, og her deler hun også fritt om det meste av hennes liv. Hun er dog kjent for å være om privatlivet ellers.