Få en tryggere internettferie med VPN

Når vi er ute og reiser, er alltid mobiltelefonen og gjerne datamaskinen en del av reisegodset. Vi er så avhengig av å være på nettet, og mange av oss kan ikke tenke oss en ferie uten. Reiser man med barn er det genialt å kunne laste ned noen filmer som man kan drepe dødtid på flyet med. Vel fremme på reisemålet ønsker vi kanskje å få med oss siste episode av favorittserien vår. Facebook, Instagram og Twitter må sjekkes, og vi ønsker å poste bilder fra ferieturen. Det siste er for øvrig sterkt frarådet fordi vi ikke bør annonsere at vi er borte. Den informasjonen kan komme på avveie, og tyver kan bli klar over at huset ditt er tomt og at man enkelt kan bryte seg inn. Vel, dette var en digresjon, men vi synes likevel det er viktig å minne deg på det.

Husk å ta forholdsregler

Selv om du er Mac-bruker, er det svært viktig å ha et godt antivirusprogram installert. Dette gjelder både hjemme og på reise. Du er aldri helt sikret mot ondsinnede personer som ønsker å svindle deg på den ene eller andre måten.

VPN kan redde ferien din

VPN, eller «Virtual Private Network», er en tjeneste tilbudt av ulike leverandører. Kort fortalt vil du få muligheten til å koble deg opp mot en virtualiseringstjener tilhørende den valgte leverandøren. Denne tjeneren kan befinne seg nær sagt hvor som helst i verden. Det er ulike ting VPN gjør for å beskytte din tid på nettet.

Kryptering av dine data

I ferien er det enkelte utfordringer vi kan møte på. Vi kobler oss gjerne opp på usikre, offentlige nettverk på hotell, flyplass, restauranter og andre steder. Dette kan være en klar trussel. Du blir enklere å identifisere, og du bør aldri utføre nettbanktjenester, handle på nett eller andre ting som medfører bruk av personlig informasjon. Du vet aldri hvem som lusker rundt på nettverket.

Med VPN kan du derimot gjøre alt dette igjen. Har du installert denne tjenesten, vil all trafikk til og fra enheten din bli kryptert, og det samme blir IP-adressen din. På den måten er det igjen trygt å være på offentlig nettverk og gjøre det du måtte ha behov for.

Er du i et land som har satt opp restriksjoner mot ulike nettsteder, som for eksempel Kina som blant annet har sperret for Facebook, Instagram og andre sosiale medier, vil du ikke klare å sjekke disse sidene. Du kan også oppleve at du ikke får sett på Dagsrevyen på NRK Nett-TV eller andre norske strømmetjenester. De fleste av dem er tilgjengelig innenfor EØS, men så fort du beveger deg utenfor dette området, vil du ikke kunne se på disse. Løsningen er enkel. Du velger en VPN-tjener i Norge, og dermed vil strømmetjenesten tro at du befinner deg i Norge.

Et antivirusprogram er altså ikke alene nok til å gi deg total beskyttelse i ferien. Har du derimot også VPN, vil du nær sagt være helt trygg. Vi anbefaler derfor å bruke noen ekstra kroner på denne tjenesten, som også er gull verdt her hjemme i Norge.

You may also like...