De aller mest populære pokerspillerne i verden – og Norge

Poker har utviklet seg til å bli en skikkelig publikumssport, og med voksende interesse for poker følger også voksende oppmerksomhet rundt de store stjernene innenfor det som har blitt en skikkelig idrett. Det er mange som spiller poker på profesjonell basis, og de aller beste spillerne i verden kan hanke inn gevinster på mange titalls millioner dollar.

Det finnes også noen norske profesjonelle pokerspillere, og i tillegg er det en del norske kjendiser som har startet en alternativ karriere som pokerspillere. Norge er da også et land der spesielt pokerspill på nett er veldig populært, og aktører som Betsafe Poker Norge har høyt fokus på det norske markedet.

Noen av de aller mest populære spillerne internasjonalt

Samlede gevinster er den enkleste måten å måle en pokerspillers fremgang på, samtidig som dette er noe som kan endre seg raskt. Med noen års perspektiv finnes det også spillere som opprettholder populariteten sin til tross for at de ikke alltid er på topp hva gjelder pengepremier:

  • Bryn Kenney fra USA. Denne spilleren har en lang karriere bak seg, hans første gevinster i en turnering var allerede i 2007. Over tid har han samlet på seg imponerende 55,5 millioner dollar, ved å jevnt og trutt holde seg på topp i mange forskjellige turneringer.
  • Justin Bonomo fra USA. Justin er også en spiller som har vunnet mye over tid, i tillegg til noen skikkelig store gevinster i turneringer med ekstremt høye innsatser. Med over 45 millioner dollar i samlede gevinster har han helt klart nok penger til å fortsette å spille.
  • Daniel Negreanu fra Kanada. Enda en spiller som har vært i bransjen i langt over et tiår, og over tid samlet sammen gevinster på omtrent 42 millioner dollar. I tillegg ser det ikke ut til at formkurven til Negreanu er nedadgående, heller omvendt.

Norske spillere – vanlige nordmenn og sterke personligheter

I Norge har faktisk det at det finnes spillere som gjør det godt over tid et juridisk viktig aspekt. Det at ferdigheter er en sentral del av spillet er nemlig viktig for argumentasjon om at poker ikke er et lotteri eller sjansespill, men faktisk et ferdighetsspill. Det er noen som mener at det er omtrent 50 personer i Norge som lever av å spille poker, men samtidig gjør det faktum at organisert spill på norsk jord ikke er lovlig det vanskelig å holde oversikt.

I og med at det sannsynligvis er mange flinke spillere som vinner penger på nett, uten å ville få så mye oppmerksomhet rundt egne prestasjoner, kommer vi kanskje aldri å få vite identiteten til alle de flinkeste spillerne i Norge. Hvis man likevel skal trekke fram et par norske spillere som spiller mye internasjonalt, så er  Felix Stephensen og Thor Hansen to kjente navn i miljøet. De har kanskje ikke fått så mye oppmerksomhet i Norge, men for fansen er de norske stjerner.

I tillegg går det heller ikke å komme utenom å nevne at det er mange norske kjendiser, alt fra Petter Northug til Aylar, som har spilt en del poker internasjonalt. Det er kanskje ikke noe som tilsier at de er teknisk gode pokerspillere, men de har en fordel fra det å helt enkelt være kjendiser som får mye oppmerksomhet for alt de gjør.

You may also like...