Surf trygt med VPN fra Avast

Vi hører stadig om viktigheten av å ha et godt antivirusprogram, men visste du at det ikke er nok for å ivareta privatlivet og sikkerheten din? Det er her VPN kommer inn i bildet, eller Virtual Private Network, som det egentlig står for. VPN har en haug med fordeler.

Enten du ønsker å omgå geografiske blokkeringer eller du vil anonymisere nettbruken din, så vil Avast SecureLine VPN være noe for deg.

Hva er VPN

VPN er en helt genial tjeneste som alle burde ha. Når du surfer på nett, legger du igjen digitale fotspor. Din private IP-adresse kan spores tilbake til deg av både ondsinnede og relativt harmløse personer. Nær sagt hvem som helst kan følge med på aktiviteten din. Blant annet nettsnoker/hackere, internettleverandøren din og offentlige myndigheter.

En VPN-tjeneste består av en rekke tjenere i mange ulike land, der du kan velge hvor du vil kobles opp. Når du er koblet opp vil din private IP-adresse bli kryptert, og du vil få en fiktiv IP-adresse som forteller nettsnokene at du er i det landet du er koblet opp mot. Genialt, ikke sant?

Med VPN kan du glemme alt trøbbel med geografiske blokkeringer

Avast SecureLine VPN er enkel å laste ned og har et svært brukervennlig grensesnitt. Det er derfor ikke noe problem for en nybegynner å bruke applikasjonen.

Som nevnt må du koble deg opp mot en av Avasts mange tjenere rundt om i verden for å kunne surfe anonymt. Du velger selv om du vil koble deg opp mot den nærmeste tjeneren, eller velge en på andre siden av jordkloden.

Er du derimot sugen på å se en serie som kun er tilgjengelig på amerikanske Netflix, må du koble deg opp mot en tjener i USA. Det samme gjelder om du er i Kina og ønsker å se på NRK. Da må du velge en norsk server.

Oppkoblingen tar bare noen få sekunder, og så er du klar for å surfe.

Anonymisering og sikker nettsurfing

Avast anonymiserer tilkoblingen din, men de gir deg også ytterligere sikkerhet for dataoverføring. All informasjon som sendes til og fra enheten din blir kryptert ved at den blir sendt gjennom en såkalt VPN-tunnel. Krypteringen fjernes først når informasjonen har nådd målet sitt. Dette betyr også at du trygt kan surfe fra offentlige nettverk, siden du nå er helt anonym.

Du kan i tillegg utføre VoIP-samtaler, uten å tenke på at du kan bli avlyttet.

Rett og slett genialt

Er du av typen som setter pris på personvernet ditt? Da bør du absolutt vurdere Avast SecureLine VPN.

Det er i tillegg en ting til VPN er genial for. Siden du surfer anonymt, risikerer du ikke å måtte betale ekstra for varer og tjenester. Uten VPN kan for eksempel et flyselskap se om du søker etter en gitt strekning flere ganger, noe vi ofte gjør for å finne den beste prisen. Når du ikke er anonym ser flyselskapet dette, og da kan det hende at de skrur opp prisene, fordi de vet at du virkelig vil ha denne turen. Med VPN har de ingen anelse om hvem du er. Kobler du deg i tillegg opp mot en tjener i et lavkostland, kan du til og med ende opp med å betale mindre enn du ville gjort fra en tjener i Norge.

You may also like...