Hollywood stjernene og pengebruk

Johnny Depp har lenge rangert som nummer en på listen over Hollywoods mest overbetalte skuespiller. Med over en million i inntekt per uke, utdanket han Brad Pitt, Ben Affleck og Denzel Washington på lønnslista i 2016. Depp kan takke store filmer som  Alice: Trough the Looking Glass og  Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales  for sin ubestridte plass på lønnstoppen. Depp fikk svimlende 516 millioner utbetalt for den første filmen om Alice i Eventyrland, og filmen tjente mer enn en billion dollar på verdensbasis. Sjørøverfilmene om Kaptein Jack Sparrow har  også vært en boxoffice suksess, og den håvet inn over en billion dollar den også. Kort sagt, det er ikke mange i Hollywood som tjener bedre enn Johnny Depp.

Sjokket var derfor stort hos mange, når det ble klart denne uka, at Johnny Depp har store økonomiske problemer. I henhold til Depps management selskap TMG, har Depp en privatøkonomi som er helt ute av kontroll. Det eneste han ikke hadde var vel www.forbrukslån.no! Selskapet hevder filmstjernen har et privat forbruk på mer enn 16 millioner kroner i måneden. Depp skal blant annet ha kjøpt 14 eiendommer til en verdi av over 623 millioner kroner, brukt enorme summer på personlig privatfly, luksusbiler og kunstverk, samt at den siste skilsmissen fra kona Amber Herd, skal ha kostet stjernen godt over 60 millioner. Depp på sin side, mener TMG har unndratt penger, gjort ukloke investeringer samt unnlatt å betale skatt, noe som har skal ha tappet store deler av formuen. Depp har har derfor saksøkt TMG for 200 millioner dollar.

Johnny Depp er derimot ikke den eneste Hollywood stjernen med et ekstremt forbruk. Filmkollega Tom Cruise, som var rangert som nummer 4 på Forbes liste over Hollywoods best betalte skuespillere i 2016, har tidligere møtt massiv kritikk for sine utsvevende økonomiske vaner. I 2013 ble det offentliggjort at Cruise brukte hele 480 000 kroner i uken for sikkerheten knyttet til datteren Suri. Senere samme år, bladde han opp 56 millioner kroner for å fly henne til India i anledning 7 årsdagen, og dette var ikke første gang Tom leide inn privatfly for å se datteren. Tom har aldri spart på noen utgifter når det gjelder Suri, og det ble åpenbart for de fleste, da han og hans daværende kone Katie Holmes, anskaffet henne spesial designet klær fra Loboutin, Cavalli og Chanel til den enorme verdien av 3.4 millioner dollar.

Mens noen Hollywood stjerner bruker enorme pengesummer på barna sine, bruker andre heller pengene sine på seg selv. Skuespilleren Owen Wilson er kjent for å bruke 4000 dollar i uken på selvbruningsprodukter og solarium, mens Madonna bruker 10 000 dollar i uken på å få velsignet drikkevannet sitt. Rhianna bruker i snitt 23000 dollar i uken på å holde håret sitt ved like, mens Beyonce kjøper seg gull leggings til en verdi av 900 000 norske kroner – Beyonce er kun slått  i moteavdelingen av fotballfruen Victoria Beckham, som bladde opp 1.6 million dollar for å dra på en shopping tur til Milan.

På toppen av listen over Hollywood sløsete pengebruk, finner vi likevel ingen ringere en The Donald. Trump bladde opp 100 millioner dollar for sitt privatfly, som han kjøpte av Microsoft co-founder Paul Allen. Flyet har gullbelagte setebelter, Rolls Royce motorer og et eget gullbelagt bad, og har nå erstattet Air Force 1 som presidentens eget fly. Hvis man ser på føringen som har blitt lagt så langt, er det noe sier oss at Det Hvite Hus muligens kan bli gullbelagt i løpet av året 🙂

Trump finger