Hvordan kjendiser former fremtiden for teknologi og inkludering

Vi lytter til sangene deres, ser showene deres, følger IG-kontoene deres, og nå som kjendiser former fremtiden for teknologi og inkludering, er vi oppmerksomme. I disse dager er det ikke det eneste som fascinerer publikum å være et talent. Med det økte søkelyset på mangfold og inkludering, er det lett å stille spørsmål ved om disse offentlige personene gjør en håndgripelig eller kosmetisk innvirkning utover overskriftene samtidig som de inspirerer andre. Vi ser nærmere på hva slags initiativer vi ser fra kjendiser og diskuterer deres effekter på mangfold og inkludering i teknologi.

Aktivistene

Musikere og idrettsutøvere er ikke fremmed for å bruke sin innflytelse til å fremme raselikhet. Fra Tommie Smiths Black Power-gest i OL i 1968 til Kendrick Lamars «Alright» er sport og musikk uløselig knyttet til sosial rettferdighet gjennom tidene. Superstjerner fortsetter denne historien gjennom aktivisme ved å trekke oppmerksomhet til ulikhetene og krever endringer. Senest brukte en pionerer fra hiphop-industrien sin innflytelse til å bygge broer over ulikhetsgapet for svarte gründere innen media og teknologi.

I april ga mediemogulen Diddy oppmerksomhet til ulikhetene som merker opplever gjennom sitt åpne brev til corporate America, med tittelen «If You Love Us, Pay Us». I brevet refererte Diddy til sine erfaringer med medieselskapet sitt Revolt og hengte spesifikt ut General Motors for å nekte å gi merker eid av en spesifikk gruppe en rettferdig mulighet til å jobbe med dem.

I løpet av uker svarte General Motors med et nytt reklameløfte, og forpliktet seg til å bruke ulike merker. Bilprodusenten annonserte også et toppmøte for potensielle partnere, og prioriterte merker eid av grunnleggere med ulike bakgrunner og for å vise dem hva de ser etter i merkevarepartnerskap.

Diddys mangeårige samarbeidspartner og musikkprodusent Pharrell har også gjort inntog i teknologibransjen med sin nye ideel organisasjon, Black Ambition. Den ideelle organisasjonen hjelper svarte and latin-gründere med å utvikle teknologi-, design- og forbrukerstartups gjennom to nasjonale konkurranser.

Mens begge artistene gjør endringer utover sine opprinnelige innflytelsessfærer, har de også møtt kritikk for å utnytte sine musikkforetak. Som et resultat har noen av reaksjonene på de nye initiativene deres vært blandet. Siden begge hendelsene er nylige, vil bare tiden vise den generelle virkningen og endringen det vil ha. Å holde merkevarer ansvarlige og skape nye veier for endring er viktige aspekter ved inkludering. Imidlertid forsvinner styrken til disse initiativene når personene som leder anklagen ikke gjør de samme endringene i sine egne kretser.

Innovatørene

Den andre typen kjendiser som dukker opp i teknologi- og inkluderingsområdet er det vi kaller «innovatører». Disse blir ofte sett på som rollemodeller på grunn av deres arbeid på tvers av musikk, skuespill eller sport. Måten de gjør ting på symboliserer inkludering, og disse menneskene er ofte en kilde til inspirasjon for millioner rundt om i verden. Til tross for suksesser på sine ulike felt, er teknologi ofte ukjent territorium hvor de har liten eller ingen erfaring. Selv om deres økonomiske status gir dem en fordel, fungerer deres inntog i teknologi og inkludering fortsatt som inspirasjon for mennesker fra lignende bakgrunn som er interessert i teknologiindustrien.

For eksempel lanserte tennislegenden Serena Williams sitt eget risikokapitalfirma, Serena Ventures, i 2019. Firmaet hennes prioriterer investeringer i kvinner med ulik bakgrunn i teknologibransjen. Til dags dato har Serena Ventures gjort 30 investeringer.

Den tidligere Cosby Show-skuespillerinnen Keisha Knight Pulliam har lansert sitt firma med mangeårige venn og gründer Arian Simone. Firmaet heter Fearless Fund og de investerer i minoritetskvinner og mottok nylig en investering på flere millioner dollar fra Mastercard for å investere i flere virksomheter eid av kvinner fra ulike bakgrunner. Andre investorer i fondet inkluderer filmprodusenten  og skuespillerinnen Marsai Martins.

Kevin Spacey derimot er lidenskapelig opptatt av Virtual Reality. Den berømte skuespilleren og teaterregissøren har investert tid, penger og til og med blitt rådgiver i en VR-start up. Virtual Reality har har blitt mer og mer populært og i 2022 er det en av de hotteste trendene. Og for å legge litt bensin på bålet, er det en gruppe teknologiske og ikke-teknologiske kjendiser som promoterer VR. Virtual Reality (VR) er et datagenerert miljø med scener og objekter som ser ut til å være ekte, noe som får brukeren til å føle og oppleve at de er i disse omgivelsene. I dag kan vi se virtuell virkelighet i ulike bransjer. Reisebyråer som ticket.no bryr seg nå om å demonstrere destinasjoner gjennom VR i stedet for en flyer eller en katalog. På en annen side har VR-teknologi fullstendig endret opplevelsen av spilling. Det har forvandlet måten vi tradisjonelt spiller spill på. VR gir også et nytt nivå av fordypning som kan brukes på de fleste sjangre, til og med brett- og kortspill. Nettpokersider som PokerStars har også inkludert VR i sitt tilbudet, og bringer det tradisjonelle kortspillet til interaktive og eksotiske steder som Macau eller Monte Carlo Casino. 

Rapperen Nas er spesielt kjent for sine investeringer i teknologiselskaper verdt milliarder av dollar. Han var en tidlig trendsetter for kjendisinvesteringer i Silicon Valley, og Nas portefølje inkluderer selskaper som Lyft, Coinbase, Dropbox og Genius. Hans teknologireise er inspirerende både for hans jevnaldrende og fans.

Selv om fans kanskje ikke har den samme muligheten som Serena Williams, Kevin Spacey og Nas har i Silicon Valley, viser reisene deres oss viktigheten av å gå inn i utradisjonelle rom og lage sin egen reise. Etter hvert som flere kjendiser slutter seg til teknologiområdet, er bevegelsene deres direkte relatert til mangfold og symbolikk, og det er avgjørende for å bryte brakkgrunn for underrepresenterte mennesker innen teknologi.

To roller, to formål, ett mål

Kjendiser som faller inn under betegnelsene aktivistene eller Innovatørene tjener forskjellige formål og målgrupper, men de deler fellesskapet med å utføre transformativt arbeid innen teknologi og inkludering. De forskjellige tilnærmingene og reisene viser at det ikke er én måte å gå inn i bransjen og påvirke. Hver av historiene deres viser at vi kan begynne å transformere teknologi ved å gå i vår fortreffelighet og identifisere hvordan vi kan gjøre en forskjell i våre innflytelsessfærer. Jada, det er kanskje ikke Hollywood-glam (ennå), men det er en start på å forandre verden slik vi kjenner den, og det er aldri en resultatløs jakt.

You may also like...