Kjendiser med kontaktlinser!

Dersom noen skulle lure på hvorfor halve Hollywood vandrer rundt med nerdebriller og digre pupiller, så er svaret for en gangs skyld ikke kokain eller Kaballah. Kjendisene bruker selvfølgelig ikke briller eller linser for å korrigere dårlig syn, men som tilbehør for å skape en mer helhetlig look.

Jennifer Aniston Kontaktlinser
Friendstjernen Jennifer Aniston med og uten briller.

Eye fashion eller øye mote som det blir oversatt til på norsk, er nå blitt ett ”in” ord i Hollywood, og det dreier seg om den luksuriøse varianten. Kjente motehus som Chanel, Dior og Marc Jacobs har designet sine egne kolleksjoner og kjendisene skifter mellom briller og kontaktlinser alt etter som hva anledningen forlanger. Øyne skal nå matche på lik linje med smykker og sko. Det holder ikke lenger med Prada bag og Tink på armen dersom du vil ligge på IT listen i Hollywood. Jessica Alba, Lindsay Lohan, Britney Spears, Hayden Panettiere og Penelopee Cruz har alle kastet seg over trenden med fargede linser som har fart som en farsott over Hollywood i de siste året… Paris Hilton populariserte fargede linser da hun endret sine brune øyne til baby blå, noe som forvandlet henne over natten fra ordinær blondine til super babe.

Hayden Paniettiere kontaktlinser
Sexy Hayden fra Heroes med briller, og kontaktlinser.

 

 

Jennifer Aniston har på lik linje i flere år brukt blå linser for a fremheve sin California “beach blonde” look, mens Angelina Jolie har brukt både brune og grå linser for å få ett mer dramatisk utseende. Dusinvis av Hollywood kjendiser bruker fargede linser eller falske briller for å fremheve sitt vakre ansikt, koordinere antrekk og for å skape en mer glamorøs look. Kontrast har vært ett nøkkelord og linsene har også gjort sin entre på kino lerretet. Twilight, Alice in Wondrland og Batman er bare noen av filmene som gjør bruk av kontaktlinser for å skape effekt. Men suksessen på tross, vanlige fargede linser er nå i ferd med å bli passé I Hollywood.

Angelina Jolie Linser
Angelina Jolie veksler stadig mellom briller og linser!
Penelope Cruz linser
Penelope bruker briller til hverdags, og linser når det er fest!

 

 

Lady Gaga’s video “Bad Romance” førte til en massiv etterspørsel I USA etter såkalte sirkel linser. Dette er kontaktlinser som dekker noe av det hvite på øyet, noe som gjør at irisen fremstår som større en det den virkelig er. Dette gir en barnslig tegneserieaktig fremtoning. Ideen er hentet fra Japansk Animee og Manga, og har blitt svært populær i Europa og Asia.  Linsene er ulovlig å selge i USA men distribueres fritt og til lave priser på internett. Dersom tegneserie øyne ikke frister, har et Indisk selskap spesialisert seg på luksus design ved å lage kontaktlinser som er innsatt med gull og diamanter. Ett par koster 15000 USD og kan leveres komplett med falske øynevipper i ekte gull eller sølv, noe som for øvrig både Madonna, Lady Gaga og Rihanna sverger til.  Mye tyder på at vi bare har sett starten på trenden med kontaktlinser og for den som har lyst er det lov.

Her er det bare å slenge seg på trenden og prøve seg frem. Mye moro for dem som ønsker!