Kjendislekkasjen slår ut et par tenner for Mixed Martial Arts

Vi gir MMA (Mixed Martial Arts) en varm velkomst.

Denne sporten har tatt over boxing. Vi har en pro MMA fighter i Norge, Joachim Hansen.

Den største MMA organisasjonen heter Ultimate Fighting Championship (UFC), startet opp i 1993. Da var det «ingen» regler, dette ble selvsagt ikke godt tatt imot av diverse politikere, sporten ble nesten stengt ned. Men de fikk etterhvert inn regler, de fikk også med NSAC (Nevada State Athletic Commission) på banen for å godkjenne matchene m.m.

I dag er altså MMA en meget populær sport som er mye tryggere enn boxing. Man har ingen «standing count» i MMA, går man ned i mma så bryter referee inn og stopper kampen Eller man kan velge selv å «tappe ut» så bryter også referee inn. Boxing har som kjent en «standing eight count» der utøveren som blir knocket ned kan komme seg opp igjen om han klarer komme seg på beina. Dette er jo ikke bra for hjernen.

MMA er altså mye tryggere, og mye mer spennende enn boxing. Nå jobbes det med å få godkjent MMA i New York, så vi får eventer i Madison Square Garden, det ville vært’no!

Fra 1993 til i dag 2010, så har det vært 119 UFC eventer. Altså, til helgen 25 september så braker det løs med UFC 119

Det finnes også flere MMA organisasjoner, vi har jo World Extreme Cagefighting (WEC) som eierne av  UFC også styrer. Vi hadde PRIDE før, en meget god organisasjon i Japan, de ble kjøpt opp av Zuffa (De som eier UFC og WEC) noen år tilbake. Så har vi Strikeforce, Sengoku og DREAM. Samt en hel drøss med mindre shows som ikke mange hører om.

Flere linker til å holde seg oppdatert på MMA:  Ultimate Fighting Championship (UFC)SherdogMMAweekly