Kjendissønn løslatt etter hasjdom

Etter seks måneder i et kinesisk fengsel ble Jaycee Chan, sønn av skuespilleren Jackie Chan, løslatt etter straff for hasjbesittelse.

Det opplyser representanter for managementet hans, Mstones, i en erklæring ifølge blant andre CNN.com.

Jaycee Chan ble i august tilbakeholdt i Kinas hovedstad, Beijing, sammen med den taiwanske filmstjernen Ko Kai og flere andre i Chans leilighet. Politiet testet den 32-årige stjernesønnen positiv for marihuana, og dessuten ble det beslaglagt mer enn 100 gram av stoffet samt brukerutstyr som vekter og bonger.

Belønnet for anger
Chan ble sendt i fengsel og domen var opp til tre år bak sprinklene, men retten belønnet hans tilståelse og anger ved å løslate ham lenge før tiden.

Hans far, actionkomedieskuespilleren Jackie Chan, ble i 2009 utnevnt som ambassadør for narkotikabekjempelse og fordømte derfor sønnens handlinger.

– Da jeg hørte det, var jeg rødglødende av raseri. I kraft av min offentlige embete føler jeg en stor skam, og som far føler jeg skuffelse og sorg. Men den personen som er aller mest lei seg, er moren hans. Jeg håper inderlig at våre yngre generasjoner tar ved lære av Jaycees feil og holder seg langt vekk fra stoffmisbruk, skrev den 60-årige kung-fustjernen i august om Chan-junior på hjemmesiden sin jackiechan.com.

Jaycee Chan holdt lørdag en pressekonferanse, hvor han brødbetynget unnskyldte og forklarte handlingen sin.

Jaycee-Chan