Populære drinker til festen

Vil du imponere gjestene med lette og populære drinker denne festsesongen? Da har du kommet til rett sted. Vi har samlet en liste med de mest populære drinker som garantert vil løfte stemningen på neste sammenkomst.

Drinker trenger ikke å ta lang tid, og du behøver heller ikke ha mange ingredienser for hånd. Faktisk er det de enkle drinkene som Cuba Libre og Moscow Mule som oftest blir en hit. Ta en titt på de mest trendy drinkene akkurat nå og du er sikret tittelen som årets beste vert.

Cuba Libre – Drinken alle snakker om

Cuba Libre er en klassiker som har fått et oppsving de siste årene. Direkte oversatt  betyr denne drinken «fritt Cuba», og det sies at den oppstod rett etter eller under den spansk-amerikanske krigen. Cuba Libre er en forfriskende rom-basert drink, som passer like godt til sommerfesten som til juleavsltuningen.

For å mikse frem to porsjoner av denne drinken, trenger du 4 cl rom, coca-cola og litt lime. Server drinken i et longdrinkglass fylt med isbiter, og ha i både rom og cola. Deretter kan du toppe drinken med litt limesaft og bruk gjerne noen skiver lime som dekorasjon. Vipps så har du en herlig drink som virkelig løfter stemningen.

Moscow Mule – Forfriskende enkelt

Moscow Mule er nok en forfriskende og god drink, som nok vil falle i smak hos de fleste. Dette er en ingefærøl og vodka-basert drink, som lett kan mikses sammen utover kvelden. Det er mulig å bytte ut vodkaen med tequila dersom du foretrekker dette.

1 porsjon består av 4 cl tequila eller vodka, 10 cl ingefærøl, og gjerne noen lime og ingefær skiver til pynt. Et highball-glass egner seg best og husk rikelig med isbiter. For en perfekt finish kan du toppe glasset med litt koriander.

Aperol Spritz – Lekent og trendy

Aperol Spritz er en drink som har vært på alles lepper de siste årene – bokstavelig talt. Til tross for den nye populariteten, er dette en drink med lang historie. Aperol Spritz blir ofte servert rundt påske og gjennom sommermåneden, og den friske fargen gjør drinken til en dekorasjon i seg selv.

For å lage Aperol Spritz trenger du 4 cl Aperol, 6 cl prosecco og litt club soda til å toppe rinken. Garner gjerne drinken med en appelsinskive, og husk isbiter for en perfekt finish. Server i et vinglass og skvis litt appelsinsaft på toppen for en mer utpreget sitrussmak.

Espresso Martini – Kvikk opp stemningen

Espresso Martini er en drink som virkelig kvikker opp enhver sliten gjest. Dette er en kaffebasert drink som ofte serveres i V-formede cocktailglass. Drinken er like ser like lekker ut som den smaker, og har blitt en populær hit de siste årene.

Espresso Martini består av 2 cl vodka, c cl kaffelikør og 2 cl kald espresso. Benytt deg av en cocktail shaker fylt med is og ingrediensene. Rist alt godt sammen og server i et avkjølt cocktailglass. For å garneré kan du pynte med kaffebønner og dyppe glasskantene i litt deilig revet sjokolade.

You may also like...