Populære drinker til festen

En god fest blir enda bedre med gode drinker som understreker den gode feststemningen. Her kan du lese mer om hvordan du kan trylle frem fantastiske drinker som blir populære på festen og en uforglemmelig faktor.

Prikken over i’en

Gode drinker kan være det som gjør at festen din blir litt mer spesiell og minneverdig. Det er fordi vi nordmenn aldri har vært så veldig gode på drinker. Det er først de siste par årene at vi har fått ordentlige cocktailbarer i de store byene som kan sammenligne seg litt med dem man finner lenger ned på kontinentet. Drinker er heller ikke noe som vi er så veldig gode på å lage selv, men kan man egentlig bli det? Det korte svaret er ja. Det er nemlig mulig å bli drink-mester, så man kan lage fantastiske drinker selv til sin egen fest. Her får du noen tips til hvordan.

Bli drink-ekspert

Man kan faktisk bli drinkekspert hvis man vet hvordan man bruker nettet. Det finnes nemlig et hav av gode tips og læremestere som kan lære deg å bli festens beste bartender. Det er ikke så vanskelig som du kanskje tror, når du lærer deg grunnprinsippene rundt det å lage og riste cocktails til perfeksjon.

Cocktails gir nemlig et ekstra festlig preg på en allerede festlig fest. Det er også en god smaksopplevelse, ja, faktisk kan det også være en gourmetopplevelse. Det finnes mange eksperter du kan lære triks av på sosiale medier. Det er også forholdsvis lett å finne den informasjonen du trenger for å kunne lage den perfekte utgaven av klassiske drinker.

Hvilke drinker kan jeg lage?

Noen drinker er mer populære til fest enn andre. Cuba Libre er for eksempel en klassiker som alltid slår an. Hvis du skal lage en velkomstdrink til alle gjestene, så kan det være lurt å fokusere på en drink som man kan lage til mange mennesker på en gang. Da kan man lage en form for punsj, så det er lett å forsyne seg. Så kan man heller fokusere på mer spesialiserte drinker som Cuba Libre litt senere i løpet av festen.

 Hvis du har laget en fest med et tema, så er det også gøy hvis drinkene passer til temaet. Du kan for eksempel lage en 20-tallsfest med Brandy Alexanders, eller en James Bond-fest med Dry Martinis – shaken not stirred. Mulighetene er nesten uendelige. Hvis du har laget en fest med mexicansk tema, så kan du for eksempel slå til med en Tequila Sunrise.

For at drinkene skal bli ordentlig gode er det dog veldig viktig at du får styr på håndverket. Det er nemlig ikke bare å blande ingredienser sånn som mange tror, man skal ha en grunnleggende forståelse av hva som skal blandes med hva og når. Det er lurt å lage seg et lite reportoir av drinker som man kan trekke på når man har fest. Dette kan være drinker man har øvd seg på og perfeksjonert, så man vet at de er ekstra gode.

Det er hvert fall ingen tvil om at gode drinker gjør en god fest enda bedre. Det kan være det folk husker. Kanskje er det første gang noen smaker for eksempel Cuba Libre, og det er du som har introdusert gjestene for den? Det er gøy å gi folk gode opplevelser. Når du blir god til å lage drinker, er det akkurat det du gjør.