Tips om hvordan du finner riktig støvsuger

Er du på jakt etter en ny støvsuger, men vet ikke helt hvilken modell du skal gå etter? Eller lurer du på hva det er viktig å tenke på når man kjøper en ny støvsuger? I denne artikkelen kommer vi med noen tips for å finne støvsugeren som passer dine behov.

Støvsugertyper å velge mellom

I dag finnes det tre forskjellige støvsugertyper å velge mellom. Du har den tradisjonelle støvsugeren med ledning, håndholdt støvsuger og robotstøvsugeren.

Med håndholdte støvsugere slipper du ledning, slange og støvsugerpose. De er lett tilgjengelige og tar liten plass. Det smarte med en håndholdt støvsuger er at den ikke trenger støvsugerposer. Derfor sparer du både tid og penger på å bytte pose. For å finne ut av hvilken håndholdt støvsuger som er best for deg, kan du sjekke ut  håndholdte støvsugere som er best i test.

Robotstøvsugere har økt i popularitet de siste årene. Den er perfekt for deg som vil støvsuge huset uten å løfte en finger. Den kan for eksempel støvsuge hjemmet ditt mens du er på jobb.

Med tradisjonelle støvsugere med ledning slipper du å måtte lade støvsugeren. De har også kraftigere sugeevne enn de to andre versjonene. Det finnes støvsugere med ekstra lang ledning for større hjem.

Har du husdyr?

Hvis du har husdyr,  kjenner du nok til problemet med pelshår overalt. Da kan det være lurt å velge en støvsuger som er laget for nettopp dette. Det finnes støvsugere med høy nok motorkraft til å klare å trekke opp hårene fra møbler, tepper og gulv. I tillegg kommer den med spesialtilpassede munnstykker til katte- og hundehår.

Støynivå

En ting som kan være veldig irriterende med støvsugere er den høye lyden de lager. Det ikke særlig populært blant naboer eller husstanden hvis du skal støvsuge på morgningen eller kvelden med en høylytt støvsuger. I tillegg, hvis du har kjæledyr kan du ofte oppleve at de blir stresset og redd av høylytte støvsugere. Heldigvis finnes det støvsugere som ikke lager altfor mye støy. Støvsugerens lydnivå måles i desibel og kan variere mellom 59 til 81 dB.  En støvsuger med støynivå på under 60 dB er veldig stille og perfekt for deg som vil gjøre det rent uten å forstyrre omgivelsene dine.

Sjekk klassifiseringen

Støvsugere kan deles inn i fire forskjellige klassifiseringer. Klassifiseringene er  energiforbruk, støvopptak matte, støvopptak gulv og støvutslipp. Alle fire er rangert fra A til D. Hvis du vil ha en støvsuger som scorer A på alle punkter, må du regne med å gå opp i pris. Det er derimot få støvsugere som oppfyller alle kravene til A-rangering. Hvis du har et begrenset budsjett, må du prioritere hvilke klassifiseringer som er viktigst for deg.