Barnevennlig skiferie i alpene – tips og råd

Barnevennlighet er et ord som definerer hvordan familier planlegger sine skiferie reiser. Sannheten er at mange alpin destinasjoner kan tilby din familie en glad og minnefylt ferie. For å bestemme hvilken resort du besøker så har vi funnet noen gode tips.

familieferie alpene

Photo © 2012 Ridge Tahoe Resort Hotel, Flickr

Med det sagt har vi et par ting som vi mener har dukket opp som familieorienterte «må-ha» på en familietur. Flere og flere  skianlegg i alpene har begynt å tilrettelegge for barnefamilier.  Se  egen liste over «kjekt å ha» for familietur i alpene.
Besøk  www.lionalpin.no for å bestille en komplett skiferie for deg og din familie for ethvert budsjett!

Noen ting skiresorten bør ha for å være familievennlig:

  •  Profesjonell skiinstruktør.
  • Sørg for at barna er forsikret i tilfelle det ville være en ulykke der.
  • Ungdomsaktiviteter i form av pizza og film. Det er en fin måte for tenåringen din til å ha det litt gøy mens de ikke trenger å henge rundt sine foreldre hele tiden.
  • Vi vet at ikke alle budsjett kan håndtere ski-in og ski-out, men for de som kan anbefaler vi det. Sørg for å ha med deg varm sjokolade når du har planlagt å gå flere timer i bakken.

Et par ekstra ting du kan ha er…

  •      En privat leksjon med barnet ditt. Du kan ikke bare komme til å tilbringe mer tid med barnet, med kurs er du er sikker på at barnet og du har et godt samspill ute i bakkene.
  •     Delte heiskort. Hvis mor går med den yngste i morgen så går pappa med den litt eldre i ettermiddag. En god service enkelte skianlegg tilbyr.
  •     Barnehage for de minste. Omtrent 33% av skianlegg har denne tjenesten.

Dette er ting som enkelte alpinanlegg tilbyr, men vi forventer bransjen å følge før eller senere. Med mindre de bestemte seg for ikke å markedsføre til familier.

You may also like...