Er du i pengenød?

Det er ikke alle som er like heldige som Hillary Clinton. Gjelden hennes, som er på forferdelig mye penger, kan nemlig bli slettet dersom hun tar imot hjelp fra rockestjernen Bon Jovi.

Du er kanskje ikke like heldig, og januar måned er ofte en måned mange av oss er i pengenød. Da må vi leve på kreditt en stund, men som regel har nordmenn flest økonomien til å tåle dette over kortere perioder.

Bør du ha forbrukslån eller kredittkort?

Du tenker kanskje at «kreditt er kreditt», men det kunne ikke vært mer feil. Hvis du for eksempel skal låne noen tusen kroner (les: bruke) i januar, og kan nedbetale så fort du får lånn neste gang, lønner det seg med kredittkort. Dette er fordi de rentefrie dagene et kredittkort har, gjør at du ikke vil tape en eneste krone. Tar du derimot opp et forbrukslån vil det ikke være like lett å ikke tape penger, og man må ofte betale et oppstartsgebyr i tillegg.

Depositum og dyre bøker?

Mange begynner også å studere i januar, og det er slett ikke enkelt å få økonomien til å rulle. Kanskje må du låne penger for å få råd til depositumet eller til og med for å få råd til skolepensumet.

Det er ikke lett å være student, men det er den mest fantastiske tiden i ditt liv når du ser tilbake på det. Husk at det også er mange kredittkort for stundenter som faktisk kan spare deg for flere tusen kroner hvert eneste år. Les mer om studentkredittkort i denne artikkelen hos Supershopper.no.