Fylle luft i punktert dekk – Skaff en bærbar luftkompressor

Hvordan fikse et flatt/punktert dekk, midlertidig.

Et bildekk kan plutselig miste all luft når man eks. kjører ut av en garasje. Årsakene kan være at lufttrykket ble så lavt, at det oppstår glippe mellom dekk og felg, og rifter/skader lekker mer. På vinteren kan kalde luft i dekkene ekspandere i en varm garasje, noe som kan få ventilen til å slippe ut alt ( kun teori)..

En vanlig punktering kan skje når som helst, eks. ved å kjøre på en spiker eller annet som gjør at du får ødelagt dekk.

Du bør kjøre minst mulig på felgen, eller med lavt lufttrykk i bildekkene. Har du kun noen 100 meter til en bensinstasjon kan du fylle luft slikt at du kan kjøre videre til et dekkfirma/dekkhotell eller hjem og sette på reservedekk. Men virker ikke luftpistolen på stasjonen, og kuldegrader gjør at dekkskum fungerer. Hva gjør du da?

Skaff deg en bærbar luftkompressor på eks. Bilxtra eller Biltema. Den får strøm fra bilens sigarettuttak og fyller et dekk på ca 3 minutter! Har du dekk som lekker eller er redd for å stå med punktert dekk. Da kan denne lille dingsen redde deg ut av kinkige «bilkriser». De koster ca 500,- og mange modeller har også innebygget lommelykt og nødblink funksjon.

fyll luft på flatt dekk

Dekkskum og andre type sprayer kan også virke – men når det blir for kaldt, virker disse boksene dårlig.

Håper dette tipser kommer til nytte.

 

You may also like...