3 tips til bedre søvn

Store deler av livet vårt tilbringer vi i sengen. det er her vi finner ro, hvile og henter ny energi. Du har sikkert opplevd å sove dårlig en natt eller to i løpet av livet ditt, du vet da også hvor herlig det er med en natt med uavbrutt søvn. Heldigvis er det mye vi selv kan gjøre for å øke søvnkvaliteten vår. I denne artikkelen skal vi se nærmere på disse tingene.

Det å sove godt er rikdom i seg selv. Om søvnen blir dårlig, blir vi utålmodige, for kortere lunte og føler oss fort nedfor. Dette er det ingen som ønsker, og vi bør derfor gjøre alt vi kan for å gjøre natten så avslappende og herlig som mulig. Et godt sted å starte er på siden Sovbedre.com hvor du vil lære mye om søvn og søvnvaner. La oss nå se nærmere på tre ting du kan gjøre, for å få bedre søvn.

1.Drikk mindre kaffe

Det er å drikke mindre kaffe er det mange som ikke ønsker å høre snakk om. kaffe har blitt som en nasjonaldrikk, som nytes til alle døgnets tider. selv om kaffe har mange positive virkninger, vil overdreven bruk før til å forstyrre kroppens naturlige rytme. kroppen var trenger å har perioder hvor vi ikke er så aktive, det vi ofte gjør er å tilfører kaffe så fort vi føler oss litt slappe.

Dette fører til at vi ikke gir kroppen vår tid til å hvile seg, men konstant krever at den skal yte. Om du er glad i kaffe, er det helt greit å unne seg en kopp eller to om dagen, men bruken bør begrenses. du bør også unngå å drikke kaffe etter klokken 17 på ettermiddagen. sjansen er da større for at du er god og trøtt når kvelden kommer.

2. Lær å meditere

Meditasjon er svært effektivt for å finne ro. Dagens samfunn går rasende fort, og alt for mange går på akkord med seg selv. Vi må ta oss tid å finne indre ro og puste dypt, og ikke alltid jage rundt etter noe nytt å gjøre. Det å finne den roen på innsiden, er noe vi helst skulle lært fra vi var små barn. Heldigvis er det ikke for sent å lære, a du vil raskt oppleve effektene.

Den enkleste måten å meditere på, er ved å sette deg behagelig ytterst på en stol med ryggraden rett. Lukk så øynene, å fokusere på pusten din. på forhånd kan du gjerne sette på en alarm, så du vet hvor lenge du skal sitte. selv om du kun har 5 minutter til denne øvelsen, vil den gi det er mye igjen. etter hvert som du gjør det å meditere til en rutine i hverdagen, vil du også merke at søvnen forbedres.

3. Frisk luft

Det er å få frisk luft er viktig på forbedrer livskvaliteten. dette gjelder både om hverdagen, hva om natten når du skal sove. du kan enten ha et vindu åpent om natten, eller sørge for at rommet er gått ut luftet før du legger deg. dette gir bedre luft kvalitet, noen som vil sørge for at du får en bedre natts søvn.

At du er frisk luft på soverommet betyr også at luften er renere, dette vil gjøre at du føler deg mer opplagt når du våkner neste morgen. ellers er det viktig å tenke på at sengetøyet er myk og behagelig kvalitet, og at du har en madrass som er god å sove på. hva disse rådene vil du nok snart merke at søvnen blir bedre. God natt!