Et tilbakeblikk på Ole Gunnar Solskjærs fotballkarriere

Det var massiv jubel for Ole Gunnar Solskjær da han tidligere i år ble utnevnt til permanent manager i en av verdens største fotballklubber, Manchester United. Noe som blir beskrevet som et “monumentalt øyeblikk i norsk idrettshistorie”. Eks-fotballspilleren spilte i Manchester United fra 1996 – 2007, og det er ingen hemmelighet at han siden har drømt om å en dag bli manager for den engelske fotballklubben. Nå har hans store drøm endelig gått i oppfyllelse.

Etter rykter om hvem som skulle ta over etter klubbens daværende manager, José Mourinho, ble nyheten om ansettelsen bekreftet av Manchester United. Dette er en ekstremt stor milepæl for 46-åringen fra Kristiansund som tidligere var trener i den engelske fotballklubben Cardiff, som spilte i Premier League under Solskjærs ledelse i 2014, og Molde FK.   Det skal også sies at det ikke er aller første gang Solskjær har treneransvar i Manchester United. Mellom 2008-11 var han trener i klubbens reservelag

Tidligere karriere 

Kilde: Pixabay 

Solskjær kan stolt se tilbake på noen fantastiske år som fotballspiller. Allerede som 22-åring ble han signert av Manchester United og spilte side om side med fotballspillere som David Beckham og Ryan Giggs, for å nevne noen få.

I løpet av karrieren hans som fotballspiller scoret han imponerende 128 mål, og ett av disse målene vil han bli spesielt husket for i evig tid. Målet han scoret i den avgjørende finalekampen mot Bayern Munchen i Champions League 1999, foran hele 700 millioner seere. Det samme året scoret den da 26-årige kristiansunderen fire mål som innbytter i en kamp mellom Manchester United og Nottingham Forest. 

På Old Trafford ble han veldig raskt en favoritt. Han scoret hele 18 ligamål i løpet av sin første sesong i Manchester United, og fikk kallenavnet “The Babyfaced Assasin” som følge av hans gutteaktige utseende. Og noen 16 år senere ville han gå videre til å bli manager for den norske fotballklubben Molde FK. 

Molde FK

I 2015 ble Solskjær for 2. gang manager for fotballklubben Molde FK. Han spilte selv for Molde før han i 1999 ble kjøpt av Manchester United under den tidligere manageren sir Alex Ferguson.

Den norske klubben, som ble årets vinnere i Eliteserien 2019, opplevde noen gode kamper med 46 åringen som manager. I løpet av Solskjærs første periode som trener, vant klubben to ligatitler.

Solskjær gjorde en så bra jobb i løpet av sin tid i den norske klubben at Manchester United ikke hadde noe valg enn å etterspørre han som manager på prøvetid i den store engelske fotballklubben. 

Det var ikke tvil om at kristiansunderen kom til å gjøre en strålende jobb, og etter meget gode presteringer hos den engelske fotballgiganten er det heller ingen overraskelse at de valgte å ansette han som manager på fulltid.

Manchester United prestasjon

Kilde: Pixabay

Ikke alt har gått helt som forventet i den engelske fotballklubben som i skrivende stund ligger på 9. plass i Premier League.

På starten av sesongen fikk klubben oppleve noe som blir regnet som Manchester Uniteds dårligste opptreden siden 1986-87 sesongen, med en stilling på 1-1 mot Liverpool. På det tidspunktet hadde klubben kun vunnet 2 av 14 ligakamper under Solskjærs ledelse. 

Stjernespillere som Anthony Martial og Marcus Rashford allikevel gjort svært gode inntrykk i noen av klubbens tidligere kamper, og det gjenstår å se om ting vil gå bedre for den populære klubben. Det er likevel ikke tvil om at det Solskjær har fått erfare er en stor bragd for en ydmyk kar fra Nordmøre!  

You may also like...