Formålet med gullstempler eller -merker

Selv om du kan komme over noen gullvarer som ikke er stemplet med renhet, vil de fleste gull, spesielt smykker, bli stemplet med det som kalles en «egenskap» som referanse og til og med et salgsargument. Smykker butikker eller store varehus stempler alt gull med renhet. Mens de fleste lands gullstandarder opprettholder stempling renhet et sted på smykkene, kan du fortsatt komme over et stykke umerkede smykker, for eksempel antikke eller håndlagde stykker.

Frimerker og eventuelle lover bak stempling smykker vil variere fra land til land, og hvis du kommer over en ustemplet gull element markedsført som en viss renhet, er det best å fortsette med forsiktighet og teste gullet ved hjelp av et gull testsett.

Noen ganger kan smykker stemplet som en viss renhet være falske eller forvrengte. Dette er mer vanlig når du bestiller online fra et fremmed land. Vanligvis i tilfeller som disse, er prisen en god indikator på falske metaller. Ordtaket «du får det du betaler for» gjelder, spesielt når det gjelder edle metaller.

Hva betyr de forskjellige gullstemplene?

Symbolene du vil støte på varierer avhengig av land og tidsperiode. Ikke bare er egenskaper gode for å identifisere gull eller edelt metall som brukes i stykket, de bidrar også til å datere smykkene.

Her er ledetråder å se etter:

En åttekantform i skiltet viser gull.

Hvis tegnet inneholder et tresifret tall, er dette mest sannsynlig renheten av gull. Hvis for eksempel tallet «585» er stemplet inne i åttekantformen, indikerer dette at du har et gullobjekt som er 14K eller .585 renhet.

Andre symboler stemplet i gullobjektet viser hvilket selskap som sendte inn arbeidet for egenskapene og hvilket analysekontor som testet og stemplet egenskapene til godkjenningen. Kjennetegn gir deg trygghet om at gullet du kjøpte er ekte og har blitt testet og sertifisert.

Her er en liste over renhetsstempler du kan finne på et gullobjekt og hva de betyr:

  • 375 gull. Dette betyr at gullet er 37,5% rent, eller 9K. I USA er minimumsstandarden for gull 10K. Mange andre land tillater markedsføring av dette som gull, og det har blitt brukt i både smykker og tannapplikasjoner.
  • 417 gull. Dette betyr at gullet er 41,7% rent, eller 10K. Mange gullsmeder bruker denne renheten fordi den er veldig sterk. Det er bra for smykker for de som jobber flittig jobber eller som trenger noe som varer.
  • 585 gull. Dette betyr at gullet er 58,5% rent, eller 14K. Godt, sterkt gull, men med mer gull enn 10K. Smykker under 14 karat kan ikke kalles gullsmykker i henhold til gjeldende europeiske standarder
  • 750 gull. Dette betyr at gullet er 75,0% rent, eller 18K. Mye renere enn 14K, har fortsatt god styrke med en fantastisk balanse i renhet.
  • 916 gull. Dette betyr at gullet er 91,6% rent, eller 22K. Dette er sannsynligvis det mykeste og mest rene gullet du ønsker for et smykke.
  • 999 gull. Dette betyr at gullet er 99,9% rent, eller 24K. Dette er det reneste du kan kjøpe, og selv om renhet kan være opptil seks niere, eller 999,999, er det svært sjelden å finne det så rent. Slik finhet i gull ble sist raffinert på 1950-tallet av Perth Mint i Australia.

You may also like...