Hvorfor er vi så interessert i kjendisnyheter?

De fleste av oss føler en helt klar dragning mot kjendisnyheter, men hvorfor er det egentlig sånn? Det skal vi se litt nærmere på her, så du kan få vite mer om hvorfor vi er så interessert i kjendisnyheter, og hvorfor det ikke er noe å skamme seg over.

Det handler om fantasi

Interessen vår for kjendiser handler mye om fantasi. Vi projiserer oss selv inn i det som vi oppfatter som en glamorøs og forlokkende livsstil. Det er noe av tiltrekningen med kjendiser – noe vi kan aspirere til og som de fleste drømmer om å være i en eller annen grad, fordi det er assosiert med en rekke ubestridelige privilegier.

Det er stor forskjell på å gå inn på en side som nettklikk.no, og på å aktivt oppsøke kjendisnyheter. Ofte så snubler man over kjendisnyheter gjennom medier som Facebook, og blir interessert fordi det kanskje handler om en film man akkurat har sett. Eller så blir man rett og slet offer for noe å simpelt som click bait, altså at en overskrift er skrevet på en overdrevet spennende og kanskje også manipulerende måte, så man skal bli fristet til å klikke på den. Du har kanskje lagt merke til at mye kjendisnyheter nettopp er drevet av denne typen click bait. Vi kan rett og slett ikke motstå det.

Det er veldig vanskelig å finne noen som reelt sett ikke er opptatt av kjendisinnhold på nettet, for det er noe som opptar de fleste i en eller annen grad – også selv om vi påstår noe annet. For det er av en eller annen grunn også forbundet litt med skam. Det handler nok dypest sett om at vi ikke liker å være den som ‘kikker’ som er interessert i andres liv på en potensielt invaderende måte. Problemet er bare, at sånn som medier fungerer i dag – så er vi alle det.

Sosiale medier tar oss enda nærmere

Sosiale medier har tatt helt overhånd i livene våre, og det fører til at vi har fått et innblikk i andres liv som vi aldri har hatt før. Grensen mellom offentlig og privat har rett og slett flyttet seg drastisk, og den er blitt så flytende, at det er vanskelig å vite hvor den går, uansett om man går inn på Facebook eller edicra.no.

Det sosiale medier gjør, er å ta oss enda nærmere kjendiser vi følger, noe som har skapt en stor økning i en bestemt type forhold.

Parasosiale forhold blir mer prominente

Det forholdet du har til en kjendis eller person på sosiale medier som du ikke kjenner i virkeligheten, men føler en sterk tilknytning til, kalles parasosiale forhold. Det er mye diskusjon omkring denne typen forhold akkurat nå, når det kommer mange avsløringssaker om kjendiser som har gjort noe galt eller dumt, og fansen blir skuffet. Kan man bli skuffet av noen man egentlig ikke kjenner? Parasosiale forhold kan være veldig kraftige, og det er også den type forhold som danner grunnlaget for hele influencerindustrien. Når vi nå også følger kjendiser på sosiale medier og får et enda tettere innblikk i livene deres, enn vi får gjennom sladderpressen, så er det mye som tyder på at denne type forhold blir enda mer prominente fremover.

You may also like...