Disse kjendisene har investert stort

Det er selskaper som rett og slett er avhengig av investorer enten for å overleve eller for å komme i gang. Det er mange kjendiser både internasjonalt og lokalt som har hjulpet selskaper på veien mot der de er i dag. Mange kjendiser gjør dette som en sideinntekt og mange gjør det fordi de har en lidenskap for entreprenørskap. Andre gjør det kanskje for å skape et bedre image, mens noen gjør det for veldedighet.

Teknologi i dag har snudd opp ned på forretningsmodellene vi en gang kjente og businessverden er ikke slik vi en gang kjente den. For mange virker det kanskje rart å snakke om kjendiser og investering i samme setning, men det hender både titt og ofte at kjendiser investerer store summer i både kjente og ukjente selskaper.

Justin Timberlake

Justin Timberlake er en av mange som har investert mye gjennom tidene. Sammen med blant annet medskuespiller fra The Social Network, Sean Parker, var han en del av en avtale verdt 35 millioner dollar. Det er ikke kjent hvor stor del av dette beløpet Timberlake investerte, men pengene gikk til MySpace. Likevel vet vi at han har fått mye omtale fra omverdenen og selskapet selv for denne investeringen, så den har nok spilt en stor rolle uansett. Han har i tillegg investert i klesmerket William Rast, grunnlagt Tennman Records, investert i Stripple og Disney-oppkjøpet av App Maker Tapulous.

Lady Gaga

Det er ikke bare gutta som kan å investere. Også Lady Gaga har investert godt både en og to ganger. Hun er blant annet satt opp som aksjonær for selskapet Backplane. Dette er en plattform som skal gjøre det lettere for kjendisene å komme i kontakt med fansen sin over hele verden. Ikke nok med at Lady Gaga har gjort det mulig for Backplane å bli et selskap, men hun har også jobbe med Zynga for å utvikle utvidelsen av FarmVille som hun selv valgte å kalle for GagaVille. I denne versjonen av det populære spillet kan spillerne fullføre oppgaver ved å laste ned sangene hennes. Ønsker du tips til hvordan du kan investere som Lady Gaga, så kan du ta en titt her.

Ashton Kutcher

Du kjenner nok igjen denne kjekke skuespilleren fra blant annet Two and a Half Men, New Year’s Eve og et hav av andre filmer. Denne skuespilleren kan mer enn å bare se bra ut foran kamera, for han vet nemlig også å gjøre store og gode investeringer. En av de mest lukrative investeringer har vært i Skype, en avtale han tjente store summer på. Nå eies Skype av Microsoft, en avtale som kostet over 8 milliarder dollar. Her er det tydelig at Kutcher investerte i et selskap som var verdt mer enn bare et par kroner. I tillegg til denne superavtalen har han også investert i andre teknologiske selskaper som for eksempel ferieutleie tjenesten AirBnb, bildedelingstjenesten Path, magasinappen Flipboard og servicetjensten FourSquare. Her snakker vi om en som ikke er redd for å investere når det kommer til teknologi.