Linda Johansen og hennes historie fra modell til skjønnhetsgründer

Det å starte opp som gründer i skjønnhetsbransjen er ikke uten utfordringer, men det er ikke noe som stoppet Linda Johansen. I dag eier hun flere skjønnhetssalonger og har sin egen nettbutikk. Hun har imidlertid hatt en rekke andre jobber før hun startet sin egen hudpleieserie LNDA og makeupserie.

Historien om Linda Johansen

Linda Johansen begynte sin karriere som nakenmodell og stripper i USA sent på 80-tallet. Hun opplevde tidlig suksess og fikk flere jobber i utelivsbransjen som følge av denne jobben. Etter å ha jobbet der i flere år, bestemte Linda seg for å søke om stilling som redaktør i de myke pornobladene Lek, Cocktail og Kontaktforum. Linda fikk disse jobbene, og jobbet i flere år som redaktør og modell for magasinene. I 1998 bestemte hun seg for å jobbe i utelivsbransjen. Hun har skrevet en bok om hvordan det var å være i søkelyset i denne perioden av livet hennes. 2005 var året hun startet sin første hudpleie salong. Hun er i dag aktiv som skjønnhetspleie gründer og influenser på Instagram. Hun har også vært med på diverse norske tv programmer.

Årene som modell

Linda jobbet ikke alltid innenfor skjønnhetspleie bransjen. Hun har hatt flere jobber før det, noe som drev henne ut i det offentlige rampelyset lenge før livet som gründer. Hennes første jobb som glamourmodell i USA ga henne prisen som årets og tiårets «Penthouse Pet». Hun var også på forsiden av norske playboy. Med andre ord hadde hun en veldig suksessrik modellkarriere.  Livet som nakenmodell og stripper i en alder av 20 var derimot både turbulent og glamorøst på samme tid. Hun var et veldig hot navn, og hadde en hel verden som fulgte hennes liv. Hun ga senere ut en selvbiografi om dette i 2004, med tittelen «For alles øyne». Her får man et innblikk i hennes liv, og om fotomodelldrømmens baksider, som ikke var lett å håndtere spesielt i en så ung alder. Hun fikk også en hit med låten «hands up» med gruppa Hype i 1996.

Skjønnhetspleie

Linda har stor lidenskap for hudpleie og skjønnhet, og ønsket å skape noe som reflekterte hennes visjoner. I 2005 startet Linda Johansen sin egen hudpleiesalong, og senere i 2008 en helt egen hudpleieserie, LNDA. I dag har hun sin egen nettside og flere salonger i Norge. Hudmerket LNDA har vunnet priser, og har fått mye ros for å være både klimavennlige og av høy kvalitet. Hennes ønske er å lage et hudpleietilbud som er tilpasset nordisk hud, som passer alle kvinner, med spesielt fokus på voksne kvinner. Alle produktene bruker rene ingredienser som er veldokumenterte, med stort fokus på synlige resultater. Linda har selv stor lidenskap for produktene hun lager og er derfor alltid tilgjengelig med hennes team om det skulle være noen spørsmål. Hun har gitt ut to bøker om hudpleie; «voksne jenter» i 2009 og «Fantastisketter40» i 2021.

Linda Makeup og hennes nettside

I tillegg til sin hudpleieserie driver hun makeupserien Linda makeup. Denne ble først lansert i 2019 og fikk stor suksess. I 2022 ble det lansert nye produkter med nye farger og formler. Her fokuserer Linda på makeupprodukter som skal passe til en «ikke perfekt» hud, kvalitet og gode ingredienser er også en topp prioritet.

 På nettsiden hennes finner du et magasin med hudpleietips, makeuptips og diverse skjønnhetsrelaterte artikler. Hun har også «BeautyTV» med mange informasjonsrike videoer innen skjønnhetspleie. Programmet «Beautypoints» gir deg også tilgang til å tjene poeng for å få rabatter ved dine neste kjøp i nettbutikken. På Instagram finner du ny informasjon om Lindas skjønnhetsserie, samt personlige oppdateringer fra hennes hverdag.