Mia Gundersen – et multitalent

Mia Gundersen er en kjent norsk sanger og skuespiller. Hun ble født i Stavanger i 1961 og begynte sin karriere i tidlig alder. Hun har vært med på samtlige norske tv-show, utgitt en rekke sanger og har en rik skuespiller og teaterkarriere. Fra scenen til tv skjermen, hvem er Mia?

Sangkarrieren

Med sin unike stemme og store talent ble Mia Gundersen raskt et kjent navn i den norske musikkbransjen. Så tidlig som i 15 års alderen spilte hun i sitt første band. I løpet av 1980-tallet hadde hun flere hits i Norge, blant annet med låtene «Temptation» og «Nattergal». Hun ga også ut album og singler med bandet Asfalt. Mia er kjent for å være en svært dyktig liveartist og hennes konserter er veldig populære.

Gundersen har gitt ut solo albumet «Temptation» i 1987, samt «Lys i Mørket» i 2005 med Bjarte Hjemleland og Oslo Gospel kor. Selv om hun ikke har gitt ut nye album på en stund fortsetter Gundersen å være en respektert og etterspurt artist i Norge.

Fra filmstjerne til TV-Kjendis

Gundersen har også hatt en vellykket skuespillerkarriere og er et kjent fjes på tv skjermen. Hun var med i filmen «Fomlesen i kattepine» i 1999 men er nok enda mer kjent for de mange tv-seriene hun har vært med i. Hun har blant annet vært med i «Melodi Grand Prix» 3 ganger, vært med i barneserier som «Uhu» og «Sesamstasjon», samt musikkonkurransen «Maskorama» i 2020 som den rosa puddelen. Gundersen er også godt kjent som dommer i «Norske talenter» og jurymedlem i «LIPA Dream».

Hennes mest kjente TV-serie opptredener som skuespiller er i roller som Mette Haug i «Offshore» og senest i rollen som seg selv i serien «Helt perfekt» i 2020.

Livet på scenen

Mia har ikke bare erfaring fra musikkbransjen og som skuespiller, men har også vært med i mange suksessrike musikaler og teaterstykker. Allerede som 8 åring var hun på scenen som ekorngutten Per på barneteateret. Senest har hun vært aktuell med musikalen «Sister Act» som er satt opp på Chateu Neuf. Andre musikaler hun har deltatt i var «Evita», «Cabaret», «My fair» og «Svindlere med stil». Mia prøvde også å sette opp sitt egent show i 2008 kalt «All of Mia». Grunnet dårlig salg ble det derimot tatt av plakaten etter et show.

Mias personlige liv

Gundersen var tidligere gift med den norsk-nederlandske fotografen Marcel Leliënhof, og de har to barn sammen. Paret var gift fra 2002 til 2016. På sin Instagram melder Mia at hun igjen har funnet kjærligheten med den 15 år yngre Alexander H. Hun poster ofte bilder sammen med sin nye flamme.

I tillegg til å være en dyktig artist, er Mia Gundersen et stort medmenneske, og kjent for sitt engasjement for sosiale saker. Hun har blant annet vært med på Live Aid prosjektet «All Of Us».

Mia har også gitt ut selvbiografien «Jeg er Mia» som ble utgitt i 2008. Med både ærlighet, sårbarhet samt en god mengde humor får du et unikt innblikk i hendelser som har gjort henne til den folkekjære artisten hun er i dag.

You may also like...