Vida Lill Berge åpner opp om privatlivet

Vida Lill Berge er en norsk programleder, som først ble kjent da hun vant realityserien Paradise Hotel i 2012. Nå forteller hun åpent om sine erfaringer etter at hun nylig ble mor for første gang.

Vida Lill Berges nye kapittel

I mai 2023 fortalte Berge på Instagram at hun og forloveden Bendik Holm hadde blitt foreldre. Selv om hun uttrykte glede over babyen, var ikke overgangen til mammalivet uproblematisk. Livet hennes var i ferd med å bli like uforutsigbart som et spill på et norsk casino.

Blir mor

Berge forteller nå at hun etter fødselen opplevde endringer i seg selv. Hun sier hun har blitt mye mer engstelig og redd, noe som var helt nytt for henne. «Jeg har blitt så engstelig, har blitt så redd,» sier hun. Berge synes blant annet at Oslo sentrum, som hun ellers har følt seg trygg i, har blitt «verdens skumleste sted.» 

Karriereendringer

Nå går Berge til psykolog for å bearbeide de vonde tankene som oppstod etter at hun fikk barn. Hun sier det har hjulpet veldig å be om hjelp. Samtidig forteller hun at ting har blitt bedre etter at hun fikk hjelp av fastlegen og helsestasjonen.

Vida Lill vender tilbake etter endt svangerskapspermisjon til nye utfordringer. Hun blir en del av P4s Radiofrokost, det populære morgenshowet på P4 med omtrent 700.000 ukentlige lyttere.

Programredaktør Anders Opsahl beskriver Berge som en «underholdningsmaskin» med god formidlingsevne og et arbeidsjern som drives av å gi lytterne morsomme opplevelser. Berge blir en del av den faste morgengjengen på P4 sammen med Michael Andreassen, Samantha Skogrand og Bjørn Faarlund.

Berge sier selv at hennes største mål er å bidra med smil og latter hver gang hun sitter foran mikrofonen, uavhengig av hvilket program hun deltar i. Til tross av det store lyttertallet, lar hun seg ikke skremme av utfordringen.

Overvinne utfordringer

«Jeg har fått noen verktøy fra fastlegen som jeg bruker når jeg blir engstelig, og når ting blir mørkt og vanskelig,» sier Berge. Hun understreker at det å være ærlig om at ting er vanskelig, og be om hjelp, har vært avgjørende.

Jeg hadde katastrofetanker

Berge forteller at de vonde tankene oppstod ganske raskt etter fødselen, og ble verre da hun ikke fikk til amming og var mye sengeliggende med vondt i kroppen de første ukene. “Har bodd i Oslo i alle år, og nå kan jeg ikke tenke meg et skumlere sted enn Jernbanetorget.» Alle disse nye tankene har dukket opp. Jeg har rett og slett blitt kjempeengstelig, alt dette er nytt for meg, innrømmer hun.

Ny rolle på P4

Nylig ble det kjent at Berge går inn i teamet til P4s Radiofrokost, sammen med Michael Andreassen, Samantha Skogrand og Bjørn Faarlund. P4s programredaktør beskriver Berge som «en underholdningsmaskin som vil gi lytterne en ekstra frisk start på dagen.» 

Radioprofilen blir en del av frokostgjengen til P4

Berge selv gleder seg til den nye jobben og sier hun håper å kunne bidra med «smil og latter» i radiostudioet. Hun sier hun går inn i den nye rollen med «ærefrykt» overfor de erfarne radiopersonlighetene hun skal jobbe sammen med.