Triana – fra barnestjerne til karrierekvinne

Triana Iglesias Holten er en norsk glamourmodell, TV-personlighet og skuespiller født 19 Mars 1982 i Oslo. Hun har vært på forsiden av flere kjente magasiner, og har vært med i flere TV-programmer og realityserier. I denne artikkelen skal vi bli bedre kjent med Triana Iglesias og hennes karrierehistorie.

Starten med teater og film

Allerede som 3 åring begynte Triana Iglesias som ballettdanser, noe som tidlig introduserte henne til teater og skuespiller scenen. Hun spilte i en rekke teaterstykker frem til hun som 13 åring var med på barneserien «Midt i smørøyet». Senere spilte hun rollen som Mathilde Mille Fossum i tv-serien «Venner og fiender». Serien ble dessverre tatt av skjermen tidlig og det satt en midlertidig stopper for Trianas skuespillerkarriere.

Triana har også spilt i noen filmer. I 2012 spilte hun i filmen «Tina og Bettina: The Movie» og i 2013 hadde hun en rolle i «Kill Buljo 2». Hun stilte også opp i musikkvideoen laget til Tina og Bettina filmen.

Hennes mange år som TV-kjendis

I tillegg til skuespillerjobbene har Triana også blitt svært kjent på tv-skjermen. Aller mest kjent er hun som programleder i realityserien «Paradise Hotel». Hun har vært nominert 2 ganger for tv prisen «Gullruten», en gang i 2016 og igjen i 2018, begge ganger for «Paradise Hotel». I 2021 kom beskjeden om at hun ikke ville returnere som programleder i serien det påfølgende året, da hadde hun vært vert for «Paradise Hotel i hele 12 år og 15 sesonger. Hun var sett på som en veldig viktig frontperson for serien.

Selv har hun også deltatt i en rekke forskjellige tv og realityserier. Mest kjent er nok «Skal vi danse» i 2009 og «4-stjernes middag» i 2016. Hun var også med på «Farmen kjendis» i 2019, men grunnet en alvorlig skade hun pådro seg under innspillingen valgte hun å trekke seg.  

Jobben som glamourmodell

Hennes lange modellkarriere og mange magasin forsider er heller ikke å se bort ifra. Iglesias har vært på forsiden av flere magasiner, som for eksempel Playboy, FHM, ICE Magazine og Vi Menn. I 2006 fikk hun utmerkelsen «Playboy Cyber Girl of the Week».  Hun har også jobbet som modell for flere av disse magasinene. Det var ikke bare i Norge hun ble kjent for disse bildene, men også i mange andre land som Spania, Tyskland og så langt vekk som Australia.

Livet før rampelyset og babylykke

Triana Iglesias er halvt spansk og halvt norsk, men har bodd i Norge hele sitt liv. I et intervjue fra 2008 fortalte hun åpent om hvordan hun hadde opplevd at andre barn hadde mobbet henne litt for skjønnhetsflekker ved leppa og venstre kinn. Da fant moren hennes frem bilder av Madonna og Marilyn Monroe for å vise henne at også pene damer har føflekker slik hun hadde.

Tidligere var Triana sammen med Nils Olav Lausund. De gikk fra hverandre i 2011. I dag er hun forlovet med den finske rapperen Mimkael Gabriel. De møttes i 2015, og den 1 Januar 2017 skrev Triana at rapperen hadde fridd til henne. På nyttårsaften 2021 fikk paret datteren Uma Aliénor. Navnet valgte Triana fra hinduismen og Uma betyr blant annet «Lys» eller «Light in the dark», og stammer fra moren til hinduguden Ganesha.