Ekte agurknyhet!

Tonnevis av syltede agurker produseres av Stabburet og mer enn 90 prosent av råvarene dyrkes lokalt.

sylteagurk

På Rygge i Østfold produserer Stabburet 1400 tonn syltede agurker i løpet av de varmeste sommermånedene og mesteparten av råvarene kommer fra lokale bønder. Så nå vet vi hvor folk i Rygge jobber, bortsett fra de som jobber på flyplassen…!

I løpet av hektiske måneder fra juli til september, produseres 1400 tonn syltede agurker som skal ut i landets mange matbutikker. De to første juliukene mottok fabrikken på Rygge også fem trailerlass utlandske agurker, som er uunnværlig for å dekke etterspørselen på markedet. De resterende tonnene hentes fra gårder innenfor en mils radius.

Henter arbeidskraft

I sesongproduksjonen må Stabburet hente inn mye ekstern arbeidskraft. 21 ansatte jobber med agurkproduksjonen på skift for at nordmenn skal få agurker til både frokost- og middagsbordet.

stor-agurk
En av de ansatte gapte over for mye arbeid i sommer…

For Stabburet er det også viktig at vær og vind treffer – det er flere usikkerhetsmomenter ved agurkproduksjonen og derfor er det viktig at råvarene kommer til fabrikken tidsnok. Og med en holdbarhetsdato på nærmere 2,5 år er det ekstra viktig at Nora syltede agurker for stå på lager i seks uker slik at laken trekker inn.

Hamburger med syltede agurker

Hva er en burger uten syltede agurker? Bare en trist loffskive med kjøtt.. Både Mc Donalds og Burger King har hatt stor suksess med augurk på burgeren.

burger
Klassisk Big King med sylteagurk