Finansier drømmereisen – og hvorfor du bør bruke kredittkort

Når vinteren lusker utenfor døren, er det deilig å komme seg bort. I 2020 ble det plutselig vanskelig å komme seg på langreiser. Heldigvis begynner vi allerede å se at grenser åpner – og det å reise blir mulig igjen. Etter å ha opplevd at valget om å reise ble helt fjernet, har mange av oss innsett hvor mye vi setter pris på en utenlandstur.

Hvem liker vel ikke å få litt sol når kulda biter på fingre og tær. Så lenge vårt feriemål er merket som grønt, er det ingen grunn til å ikke nyte muligheten for en solferie. Det er allikevel forhåndsregler vi bør ta, som at vi må være forberedt på karantene etter reisen. En annen viktig ting å tenke på, er å ha en god reiseforsikting. Dette får du ofte inkludert i et kredittkort.

Om du får deg et kredittkort med en god avtale, er det muligheter for å spare mye. Du kan du bestille et billig kredittkort på nett, og få det i posten innen kort tid. Kredittkort har mange fordeler, som forsikring og opptil 52 dagers nedbetalingstid. Det er løsninger som kan komme godt med når vi planlegger en solferie.

Når du bestiller turen, er det viktig at du betaler med ditt nye kredittkort. Du har da, avhengig av hvilken leverandør du har valgt, god beskyttelse på reisen. Det er viktig at du leser nøye gjennom vilkårene, så du vet hva som dekkes og hva du eventuelt trenger en ekstra forsikring til. Det at du har lang tid på deg å betale tilbake for billetten, er også en stor fordel.

Hvilken avtale er best?

Matchbanker hjelper deg å finne den aller billigste avtalen, når du trenger å låne penger. De sørger for at bankene må konkurrer om å få deg som kunde, når du trenger ekstra midler. Å få tilbud fra ulike tilbydere er helt kostnadsfritt, og er ikke bindene på noen måte.

I skrivende stund er det Lendo som leder, på Matchbankers lister. De tilbyr lån på alt fra 5000 kroner opptil 500 000 kroner. De tilbyr trygghetsforsikring, og har en poengsum på 10/10. Lendo tilbyr en nedbetalingstid på 12- 180 måneder, avhengig av hvor stort lån du trenger. Renten ligger på 7,6 opptil 37,3 %.

Hvilken avtale du kan få avhenger av inntekt og generell økonomisk situasjon. De vil se på hvor mye lån du har fra før, og om du har betalingsanmerkninger. Om du ikke får tilbud om så mye lån du ønsker, kan det lønne seg å søke med en medsøker. Dette kan for eksempel være ektefellen din.

Den neste på listen med en score på 9,8, er Resurs bank. Her ligger nedbetalingstiden på 36 til 120 måneder, og renten mellom 13,77 og 23,47 %. Disse tilbyr lån uten sikkerhet, og du kan få en lang løpetid på lånet. Vi anbefaler deg å sende inn en søknad til begge disse, og se hvor du kan få best avtale.

Eksempel på lån – Matchbanker: Eff. rente 11,9%, kr 150.000, o/5 år. Kostnad kr 46.600, totalt kr 196.600

Hvor skal reisen gå?

Det finnes mange nydelige destinasjoner å vurdere, når du planlegger drømmeferien. Det første du bør klarhet i, er hva dere ønsker å gjøre på turen. For noen er det spesielle aktiviteter de er interesserte i, og vil utforske mer på reisen. For andre er det rolig slaraffenliv på stranden som frister mest.

Om dere vil ha en ferie som inkluderer dykking og krystallklart vann, finnes det mange spennende destinasjoner. Egypt er et sted som lenge har vært populært for dette. Thailand og Filippinene er også steder du kan se frem til følelsen av å svømme i et akvarium med fargerik fisk.

Hvis klatring står på ønskelisten, vil også Thailand være en populær destinasjon for hele familien. Øyer som Railay beach og Tonsai, er perfekt for dette. Det fine er at Thailand også har en drøss med andre aktiviteter tilgjengelig, og det er lett å finne noe å gjøre for enhver.

Om du vil reise for å oppleve total avslapning, finnes det ikke noe bedre enn å tilbringe en uke eller to, på en yoga-retreat. Du vil garantert komme ut med skuldre ti hakk lavere, og med en følelse av velvære i hele kroppen. Spenninger her og der vil med sikkerhet også slippe taket.

Tenk sikkerhet på reisen

Vi kan ikke være for forsiktige når vi opplever nye land. Det å oppleve andre kulturer beriker oss, men vi må også være bevisst på at den kan være ulik vår. En god måte å sikre seg på turen, er å kun bruke kredittkort når du tar ut penger. Du vil da ha mye større sjanse for å få erstatning, om noe skulle skje.

En annen ting er å velge trygge og ordentlige bosteder. Disse bør også betales med kredittkort. På den måten vil du unngå å selv stå ansvarlig i uheldige situasjoner. Med litt planlegging vil turen din utvilsomt bli en opplevelse for livet. God reise!

You may also like...