Mange prosjekter, men tom bankkonto? – se på muligheten til å låne penger

Noen ganger er det mye vi vil bruke penger på. Om dette er i perioder hvor bankkontoen er slunken, kan det bli vanskelig å sette i gang med nye prosjekter. Enten det er en ny hobby du vil sette ut i livet, eller en spennende oppussingsplan, er det kjedelig å ikke kunne begynne når du har tid og motivasjon. Som du vet, er det ikke alltid motivasjonen har alt for lang levetid.

Det første du bør gjøre, er å få klart for deg hvor mye ditt nye prosjekt vil koste. Se på ulike prisplaner, og sett opp et budsjett. Her bør du få klart for deg hvor mye penger det er du trenger. Deretter kan det være en ide å besøk Loanscouter for å sjekke alternativene dine for å låne penger. Her kan du legge inn ønsket lånebeløp, og la de ta seg av å liste opp de forskjellige tilbyderne.

Eksempel på lån fra LoanScouter: Sambla – 150 000 kr over 7 år, eff. rente 13.82%, kostnad 79 029 kr, totalt 229 029 kr.

Du vil da få opp en rekke långivere, og får vite hvilken leverandør som vil være billigst for deg. Når du legger inn søknad, lar du bankene konkurrere om deg, og oppnår på den måten best mulig avtale. Du kan låne fra 5000 og helt opptil 500 000 kroner. Hvilen avtale du får avhenger av ulike faktorer. I tillegg vil de alltid foreta en kredittsjekk, for å sjekke at alle opplysningene er korrekte.

Låntilbyderne vil først og fremst se på hvor mye du har i inntekt. I Norge er det ikke lov å ha et samlet lån på mer enn fem ganger årsinntekten, så de vil passe på at dette beløpet ikke overstiges. Bankene vil også se på om du har annen gjeld, og hvor mye denne er på akkurat nå. Om tilbudet du mottar, ikke blir så høyt som du håpet på, kan det være en ide å prøve igjen med en medsøker.

Få det mer koselig hjemme

Hva du vil bruke pengene du låner til, er helt opp til deg. Vanlige ting å låne til er oppussing, eller utbygging av huset. Hvis du er lei av vegger og gulv, kan kanskje en hel-renovering gjøre susen. Om du ikke vil bruke alt for store summer, vil kanskje en ny farge på veggene være nok.

Det skal ikke så mye til å bli mer fornøyd med hjemmet ditt. Nye puter i fine farger, et nytt bilde til veggen eller en omlakkert benk, kan være nok til at stua får et løft. På kjøkkenet kan du kanskje lage din egen lille urtehage, for å skape litt grønnere omgivelser.

Om du vil male vegger, vil kanskje noen nye matchende tekstiler være på sin plass. I så måte skal det ikke mye til å få nye freshe omgivelser hjemme. Planter er generelt alltid en god ide. De er dekorative, og bedrer luftkvaliteten. I tillegg kan du alltids ha noen spiselige planter, som går rett i middagen. Hvor gøy er ikke det?

Dekorative pyntegjenstander, vil løfte et ellers kjedelig rom. En blanding av materialer med ulik tekstur kan også skape en elegant stemning. En oppslagstavle kan være en fin måte å vise frem koselige bilder, disse kan også enkelt byttes ut når du ønsker det.

Lag din egen drømmehage

En annen ting mange ønsker å bruke litt ekstra på er å hageområdet. Dette er det første folk ser når de går forbi, og et sted de fleste kan gjøre mer ut av. Heldigvis trenger du ikke å ha grønne fingre for å komme i gang. Det meste kan du lære deg selv, og det du ikke har tid å lære kan du få en profesjonell til å gjøre for deg.

Det er flott å ha både blomster, små trær og spiselige planter i hagen. Mange velger å ha et lite drivhus, for å gi plantene en best mulig start på livet. Da unngår du at de blir like utsatt for væromslag, og mange vil overleve de kaldere årstidene.

Spiselige planter det er lett å dyrke i drivhus, er ting som tomat, agurk, paprika og chili. I tillegg kan du dyrke frem saftig squash. Jordbær er en av de deilige bærene, som er lett å dyrke selv. Mange mener også at de blir mye søtere i drivhus, enn det de blir om du dyrker de utendørs. Et drivhus er med andre ord en god investering, som kan spare deg mye i matutgifter.

Det er gøy å starte på nye prosjekter, og forbedre ting hjemme. Det er viktig å ta vare på denne kreativiteten, og handle når motivasjonen er der. Om bankkontoen er tom akkurat da, kan et lån være en god løsning. Bare husk å forsikre deg om at du kan betale tilbake først. Vi ønsker deg lykke til med alle dine nye prosjekter, og håper de bringer deg mye glede!