Norges rikeste

Listen over Norges rikeste folk er igjen ute hos Nettavisen. Her finnes det få overraskelser på toppen,  men lenger nedover i rekkene er det plass til noen ukjente overraskelser. Det kan også nevnes at nattavisen har jukset litt når de har satt sammen listen sin. Mesteparten av dem som er på den, har nemlig ikke skatte-adresse i Norge. De har for lengst tatt milliardene sin og stukket av, slik som for eksempel Torstein Hagen. Han er angivelig “Norges 7. Rikeste mann”, men han har for lengst utvandret til Sveits. Nå må det nevnes at det også er derfra han tjener pengene sine, med et selskap som heter Viking River Cruises. Her kan du seile opp elvene i Europa, hele veien til Sveits.

En annen mediesky kjendis-milliardær, som også er utvandret, er Ole Andeas Halvorsen som for lengst har vandret ut til Connecticut i USA. Likevel setter både Kapital og Nettavisen ham på en femteplass. Mannen er blant verdens rikeste aksjemeglere, men det som gir ham litt ekstra mystikk er at han har utdannelse som kongelig norsk marinejeger. Samtidig samsvarer denne utdannelsen med heller dyre studier i USA. Den som ønsker å spekulere litt, og vil legge to og to sammen, kan i alle fall underholde tanken om at Halvorsen kan være en vaskekte norsk versjon av Carl Hamilton, samtidig som han er en av verdens skarpeste hedge-fond managere.

Om du kunne tenke deg å prøve deg på den samme veien som Halvorsen, finnes det nok av muligheter for oss vanlige dødelige også. Selskaper som CMC Markets gir deg muligheten til å prøve ut din egen teft og dugelighet på forskjellige former for verdipapirhandel. Dette kan være en kul løsning for deg som ikke nødvendigvis har de største summene for å kjøpe verdipapirer, mens som mener at du også har en børshai i magen.

De andre på listen er selvfølgelig hovedsakelig folk som vi kjenner til. På toppen troner Skipsreder Fredriksen, rett ved siden av Rema-Reitan.  Under dem finner vi en mann som ikke er en like stor linselus de andre to. Johan Johansson er også en grossist-konge, på samme måte som Reitan, men Johansson eier storparten er NorgesGruppen. Under dem finner vi de gamle kjenningene, Stein Erik Hagen, og Skipsreder Wilhelmsen, med Hotellkongen Petter Stordalen i tett følge. Under dem, helt nederst på listen, finner vi den fattige fiskergutten fra Vestlandet, Kjell Inge Røkke, som i dag har slått seg opp til å bli Industriarbeider.

You may also like...