Tuva Kristiansen – en høytsvevende ung kunstner

Luftakrobatikk, sirkus, dans og musikk. Dette er kun noen av Tuva Kristiansens talenter og interessefelt. Du har kanskje sett henne svinge fra masten på et seilskip på NRK, eller vært så heldig å se en av hennes opptredener live. Men hvem er dette unge, lovende multitalentet? I denne artikkelen vil vi bli bedre kjent med Tuva Kristiansen. Hva har hun gjort så langt i sin karriere og hva er hennes drømmer for fremtiden?

Hvem er Tuva Kristiansen?

Tuva Kristiansen, født I 2002, er en ung norsk kunstner som driver med luftakrobatikk og andre typer visuelle uttrykk. Tuva Kristiansen er kreativ og liker å utforske ulike måter å bruke kroppen på. Hun har blant annet fremført luftakrobatikk hengende fra masten på det berømte seilskipet Statsråd Lehmkuhl. Dette var til stor begeistring for alle å kunne følge med på gjennom NRK programmet “Sommerskuta.” Tuva drømmer om å fortsette å utvikle seg både kreativt og fysisk, i tillegg har hun også et mål om å bo på et seilskip en gang i fremtiden.

Hvordan det hele begynte

Da hun var 19 år gammel gikk Tuva Kristiansen sirkuslinjen ved Fjordane Folkehøgskole og det var der hun fant sin lidenskap for nysirkus. Nysirkus er et begrep som stammer fra 1970-tallets England og Frankrike og referer til en ny bevegelse innenfor sirkussjangeren som brøt med de mer tradisjonelle sirkusformene. Nysirkus kjennetegnes av at det er en form for scenekunst som bedriver formidling og historiefortelling på lik linje med for eksempel teater.

Tuva Kristiansens ambisjoner

Tuva har uttalt at hun ser på nysirkus som en mulighet til å sette fokus på kroppslig frigjøring. Gjennom ulike former for bevegelse og styrke vil hun vise eierskap over egen kropp og inspirere andre til å finne styrke i seg selv. Tuva Kristiansen er ikke fremmed for å skape reaksjoner og ønsker å lage forestillinger som er tankevekkende og kanskje til og med provoserende for noen. Hun har et tydelig mål om å kunne leve av scenekunst og sette opp forestillinger som når ut til et stort publikum.

Opptredener

I tillegg til sin opptreden på NRK programmet “Sommerskuta,” har Tuva Kristiansen også vært å se på Quality Hotel River Station i Drammen. Der hadde hun show for besøkende til stor begeistring for alle tilskuere. I september 2022 hadde Tuva Kristiansen også flere opptredener med forestillingen “Vekt.” Dette var en egenkomponert forestilling som Tuva fremførte sammen med sin partner Jens. Forestillingen var en del av kulturnatt i Fredrikstad.

En lys fremtid

I Norge i dag er det ikke ofte vi ser nysirkus eller luftakrobatikk som en del av scenekunsttilbudet. Derfor er det inspirerende at unge talenter som Tuva Kristiansen begynner å etablere seg, slik at flere kan få oppleve å bli bergtatt av nye former for visuelle uttrykk. Luftakrobatikk er både vakkert og nervepirrende på en og samme tid. Vi spår en lys fremtid for Tuva og håper at kunsten hennes vil bli å se på enda flere og større arenaer fremover.

You may also like...