Gin Rummy – endelig et kortspill for to personer

Å spille kort er alltid gøy, men hvis dere bare er to spillere er ofte utvalget av spill mye mindre. Gin Rummy er ikke bare et kortspill som passer for to personer, det finnes også mange ulike versjoner du kan prøve. Dette gjør at Gin Rummy er kortspillet du bare må lære deg, så finn ut hvordan du spiller her!

Hva er Gin Rummy?

Gin Rummy er et kortspill for to personer som har vært en del av amerikansk kultur i over hundre år. Synes du Gin Rummy virker spennende, les mer her.  Spillet er enkelt å lære, men krever strategi for å vinne. Dette gjør at spenningsnivået blir høyt. Målet med Gin Rummy er å samle tre kort av samme verdi eller tre kort i sekvens av samme farge.

Hva trenger man for å spille?

For å spille Gin Rummy trenger du:

  • En kortstokk med 52 kort, uten jokere
  • To spillere, altså deg og en motspiller

Har du ingen å spille med, fortvil ikke! Du kan også spille Gin Rummy online med en datamaskin som motstander.

Slik spiller du

Hver spiller får utdelt ti kort hver. Resten av kortene ligger i en bunke på bordet. For å starte spillet snur du første kortet fra bunken og vender det opp. Dette er starten på kastehaugen.  Hver tur skal en spiller trekke et kort og kaste et kort. Husk underveis at poenget med spillet er å samle kombinasjonene av tre like eller tre på rad. Du viser ikke motspilleren kombinasjonene dine før spillets slutt – hold kortene tett til brystet!

Hvem vinner?

Spillet er slutt når en av spillerne banker i bordet og legger ut alle sine kombinasjoner. Dette kan du bare gjøre dersom du har så mange kombinasjoner at de resterende kortene er verdt ti eller færre poeng. Hvis du har banket i bordet skal motspilleren også vise sine kort og har også lov å bygge videre på dine kombinasjoner. Det er derfor ikke helt sikkert at du har vunnet! Hvis ingen av spillerne banker i bordet er spillet over når det er tomt for kort.

Poeng

Den som banker i bordet får 20 poeng, med mindre motspilleren har flere kombinasjoner. Da er det motspilleren som stikker av med 30 poeng.

Flaks eller strategi?

Hvordan vinner man Gin Rummy, er det flaks eller strategi? Som med alle andre kortspill er det selvfølgelig et element av flaks involvert i Gin Rummy. Får du gode kort på hånden har du et bedre utgangspunkt når du starter spillet. Men, etter at kortene er delt ut er det kun strategi som kan lede deg til seier.

Tips og triks

Har du lyst til å invitere en venn til å spille Gin Rummy kan det være lurt å ha et par tips og triks i ermet før spillet er i gang. Dette er lurt å huske på når du spiller:

  • Følg med på hvilke kort som blir spilt ut i kastehaugen. Dette kan gi en indikasjon på hva motspilleren din samler på.
  • Tørr å banke i bordet før det er helt tomt for kort – da har du sjansen til å score ekstrapoeng å dra i land seieren