Claus Lundekvam med ny bok

Det har vært mye oppstyr, og påfølgende gratis reklame for forfatteren, tilknyttet Claus Lundekvams selvbiografi «En kamp til». Boken er spesiell ettersom Lundekvam, som spilte for Southampton, kommer med flere oppsiktsvekkende påstander om både seg selv og andre spillere angående fyll, sex og narkotika. Lundekvam er faktisk den nordmannen med flest kamper i Premier League, selv om han nok aldri har vært blant de mest kjente utøverne.  Her kan du lese flere sportsnyheter og tipping tips.

En oppsiktsvekkende bok

Lundekvam uttaler selv at han fikk et fantastisk kick av å bruke, blant annet, kokain. Lundekvam er ikke den første utøveren som har opplevd problemer med dette stoffet. Tidligere landslagskeeper Thomas Myhre testet blant annet positivt for kokain på en treningsleir på La Manga i 2010, hvor han blant annet dukket opp ruset på et spillermøte. Myhre hevdet selv han ble dopet ned og svindlet for 160 000 kroner, men i følge Lundekvams bok er dette nærmest hverdagen for flere av de norske proffene som oppholder seg i Spania om vinteren. Det er vanskelig å ikke tro Lundekvam på at dette kan være utbredt i visse miljøer, ettersom februar er utenfor den norske sesongen.  Langt borte fra familien er det fort gjort å falle for de mange fristelsene som lokker i Syden.  Man kan også anta at yngre spillere føler et visst press fra mer erfarne lagkamerater angående bruk av rusmidler.

Flere sex-skandaler

Lundekvam nevner også at han nærmest var sex-avhengig, og at det florerer med villige damer og prostituerte i fotballmiljøet. Flere norske spillere tjener som gode eksempler på dette. John Arne Riise er nå gift for tredje gang, og konene blir stadig yngre. Tidligere Viking-spiller Kristian Sørli ble dømt for seksuell omgang med en mindreårig jente, men anket dommen og mente seg uskyldig dømt. Det er også flere saker som er anonymisert av norsk presse. Dette gjøres selvsagt for å skjerme offeret, ikke overgriperen, men et enkelt google-søk gir klare indikasjoner på hvem de anonymiserte personene er.  To tidligere landslagskeepere i fotball er blant annet dømt for overgrep og vold mot nære familiemedlemmer.

SMS og vold

Nevnte John Arne Riise har vært i flere klammerier opp gjennom årene. Når han spilte i Liverpool, irriterte han lagkamerat Craig Bellamy så mye, at sistnevnte angrep nordmannen med en golfkølle mens Riise lå og sov. Det meste kjente norske eksempelet er nok de beryktede «slagene i Drammen», hvor Riise regelrett fikk skambank av den langt større og sterkere John Carew. Foranledningen var at de to spillerne konkurrerte om hvem som kunne dra mest damer, hvorpå Carew fant Riise mer og mer irriterende. Dette var også perioden hvor Riise sendte de famøse SMS-beskjedene til flere norske kjendiskvinner.  Riise ble også senere rundlurt av agenten Einar Baardsen, som stakk av med det meste av pengene hans.  Agent Baardsen endte det allikevel ikke så bra med, ettersom han gikk konkurs og måtte til slutt flytte hjem til foreldrene sine på Randaberg utenfor Stavanger.

Riise på fotballbanen
Bilde: nicksarebi

John Arne Riise har hatt en egen evne til å havne i klammeri opp gjennom årene.