De beste e-Sport-spillerne

Elektronisk sport, eller e-Sport, har vokst til en milliardindustri. Dette er en samlebetegnelse på diverse former for dataspillkonkurranser som finner sted verden over. Her samles entusiaster, profesjonelle og tippere for å ta del i de engasjerende kampene. Lagene spiller mot hverandre i spennende konkurranser, hvor vinneren stikker av med store pengesummer og premier.

I Norge har e-Sport gjort det stort de siste årene. Særlig ser vi et økt engasjement for CSGO, hvilket er det desidert mest populære spillet når det kommer til konkurranser og turneringer. Engasjementet har også vokst blant bookmakere, og flere bruker sider som CSGO-Betting.io for å lære mer om spillet og lagene. Nå er det ikke bare spillerne selv som får glede av e-Sport, men også oddsen og tippere verden over.


De mest kjente e-Sport spillerne

Konkurransene har også gjort rom for en ny type kjendis, nemlig utøverne. Vi skal nå se nærmere på noen av de største og beste utøverne fra hele verden. Vi starter med Søren Bjerg, en dansk e-Sport spiller. Søren har gjort det stort på tross av sin unge alder, og konkurrerer i det populære spillet League of Legends. Søren har en rekke vinn og seire bak seg, og har spilt seg rik på e-Sport.

Lee Sang-hyeok er nok en kjent og suksessfull e-Sport utøver. Spillnavnet hans, Faker, har blitt et godt kjent navn i e-Sport verdenen. League of Legendens er også Faker sitt område, og han har gang på gang vist svært gode egenskaper og dyktige strategier. Faker har blitt kåret til den best betalte spilleren innen LOL, hele tre år på rad.

Song Eui-Jin, også kalt Rookie, er en svært ung, men meget dyktig LOL spiller. Etter Faker er han den beste innenfor grenen og på tross av sin unge alder har han gjort det stort i bransjen. Rookie har spilt seg til seier gang og gang, og regnes som den beste kinesiske e-Sport utøveren.

Andreas Højsleth, er den desidert beste CSGO spilleren i verden. Denne dansken har slått rekord etter rekord, og har spilt seg rik på det populære spillet. Andreas har tatt del i en mengde konkurranser og turneringer, men annonserte våren 2020 at han skulle ta en pause grunnet stress. Højsleth har gjort det meget godt gjennom hele sin karriere, og kommer nok til å fortsette å spille etter sin pause.

Hva er en e-sportsutøver?

En e-sportsutøver er noen som driver med e-sport, uavhengig av om det er i organisert eller uorganisert form. Utøverne kan delta i turneringer og ligaer, og mange former gjerne et lag i forkant.

For å forbedre seg til kampene, pleier lagene å sette av god tid i forveien til trening og forbedring. Mange gjør gjerne et opptak av spillene sine, som de deretter går gjennom for å lokalisere hva som kan forbedres til turneringen.

Mange unge spillere har en drøm om å engang bli en profesjonell utøver. De aller beste har klart å gjøre en karriere ut av ferdighetene sine, og stikker av med store pengesummer dersom de vinner turneringene. De beste lagene har også en stor fanskare, hvilket har åpnet for en helt ny form for kjendiser – nemlig e-sportsutøvere.

You may also like...