De 5 mest vellykkede norske fotballtrenerne

Fotball er den mest kjente sporten i Norge etter langrenn. Sporten er så fartsfylt og spennende at kun de dyktigste menneskene kan bli trenere for fotballag. Trenerne bruker mye krefter, tid og energi på jobben sin. Jobben er ikke enkel og krever mye oppmerksomhet og gode ferdigheter. Her har vi laget en liste over de fem beste vellykkede norske fotballtrenere der ute. De er alle fantastiske på jobben og er kjent over hele verden på grunn av det utmerkede arbeidet de har lagt ned.   

Åge Hareide

Øverst på listen finner vi den mest kjente norske fotballtreneren, Åge Fridtjof Hareide. Han ble født 23. september 1953. Han har ledet fotballandslaget i Danmark siden 2015. I tillegg har han selv vært fotballspiller, nemlig på lagene Hødd og Molde i Norge, og Manchester City og Norwich City i England. I alle skandinaviske land har han vunnet flere ligatitler. Hareide hadde også ansvaret for Norges herrelandslag fra 2003-2008. I løpet av sin tid som aktiv spiller for Norges herrelandslag scoret han fem mål på 50 kamper.

Egil Olsen

Egil Olsen er også en godt kjent norsk fotballtrener og tidligere fotballspiller. Som fotballspiller for herrelandslaget spilte han 16 landskamper. De fantastiske dribleferdighetene og tekniske evnene hans er noe som mange vil huske i lang tid. Ofte blir han referert til som en fotballprofessor på grunn av hans unike vitenskapelige tilnærming til spillet. Olsen er trolig også den enkeltpersonen som har gjort mest for å løfte nordmenns fotballinteresse. Denne interessen kan vi tydelig se på folks engasjement på norske fotballstadioner rundt om i landet, men også på internett gjennom nettsteder som Maria Casino Live der fotball er den sporten folk foretrekker å satse pengene sine på.

Christoffer Svae

Christoffer Svae er født og oppvokst i Oslo og har gjort seg bemerket på grunn av sine fantastiske curlingferdigheter. Han ble kåret til det beste reserven på Thomas Ulsrud-laget. Han har også spilt for laget til Thomas Løvold der han vant flere gullmedaljer i årene 2002-2003. I løpet av 2005-2010 vant Svae til sammen seks VM og EM i curling sammen med laget sitt.

Bjarne Bernsten

Bjarne er en norsk fotballspiller som senere ble fotballtrener. De siste årene har han hatt ansvaret for Eliteserieklubben Viking. Bernsten begynte sin karriere hos Figgjo IL. I 1977 oppnådde han suksess da han ble en del av Viking, som ble ansett for å være en toppdivisjonsklubb! Gjennom karrieren har han spilt totalt 33 kamper for Norges fotballandslag og vært med på den ene triumfen etter den andre.

Kåre Ingebrigtsen

Kåre er en profesjonell norsk fotballtrener og tidligere midtstopper. Han har spilt for både Rosenborg og Lillestrøm, Manchester City og mange andre klubber. Han har også 16 kamper bak seg i Manchester City. I desember 2004 begynte han å administrere Rosenborgs ungdomsavdeling Senere ble han leder for 2. divisjonslaget Ranheim. Han har vært eksepsjonell i jobben sin og er en av de beste fotballtrenerne i Norge.

Hvem er ditt favoritt?

Dette var de 5 mest suksessrike norske fotballtrenerne der ute. De er svært dyktige på det de driver på med og har fans over hele verden. I tillegg har resultatene de har oppnådd med lagene sine gjort dem til legender i sine bransjer!